Madrid-Barça o un Clàssic que no pots perdre’t

Madrid-Barça o un Clàssic que no pots perdre’t

(21.00 h, TV3, GOL i La 1) El capítol definitiu de les semifinals coperes es tanca al Santiago Bernabéu després de l’1-1 d’anada

Més que un Clàssic. El Madrid-Barça de la tornada de les semifinals de Copa (21.00 h, TV3, GOL i La1) va més enllà d’un duel d’alta rivalitat. Perquè aquest matx també definirà el finalista de la competició del KO. Per al FC Barcelona seria la sisena final copera consecutiva, un precedent mai vist en aquest torneig. Ara bé, amb l’1-1 de l’anada al Camp Nou, els de Valverde estan obligats a empatar a més d’un gol o guanyar. I, d’aquesta manera, escriure un altre capítol d’èxit en el Clàssic i en la Copa. T’ho perdràs o vols explicar que vas veure aquest transcendental matx? A continuació, repassem els arguments per seguir el partit.

Cal trencar un empat històric

Els de Solari o els de Valverde estan a 90 minuts, com a mínim, de desnivellar la igualtat en les eliminatòries de Copa entre el Barça i el Reial Madrid. Blaugranes i blancs han sortit victoriosos en deu ocasions. Per tant, la tornada d’aquestes semifinals servirà tant per definir el finalista de la Copa 2018/19 com per desequilibrar un empat històric.

Resultats que conviden a l’optimisme

L’1-1 del matx d’anada obliga els d’Ernesto Valverde a buscar el gol al Santiago Bernabéu. Una fita que no sembla ser un obstacle per als barcelonistes. Perquè el FC Barcelona encadena deu cursos seguits, des del màgic Reial Madrid 2- FC Barcelona 6 de 2008/09, marcant al camp del Madrid -només es va quedar sense marcar en la tornada de Supercopa de la temporada 2017/18, però aquell mateix curs ja va guanyar 0-3 a la Lliga (fins ara, l’últim partit jugat al Bernabéu).

I en aquesta última dècada marcar en aquest escenari ha construït uns resultats favorables. Alguns dels quals servirien per passar a la final: 0-4, 2-3 o 0-3, entre d’altres.

Messi té pendent marcar un gol contra el Madrid a la Copa

L’astre argentí és el màxim golejador de la història del Clàssic amb 26 dianes. Ara bé, el ‘10’ blaugrana encara no ha estrenat el seu caseller en Copa del Rei davant el Reial Madrid. Així doncs, aquest dimecres al Santiago Bernabéu afrontarà el seu vuitè duel en aquesta competició, tot i que serà el 40è Clàssic del '10' del Barça. I l’afronta amb un clar objectiu: el gol. Cal recordar que en l’escenari del pròxim Madrid-Barça, Leo Messi ha deixat dianes, un total de 15, i actuacions inesborrables en l’imaginari culer.

El rival, sempre un estímul

Màxim golejador: Benzema amb un total de 20 gols en totes les competicions, quatre a la Copa.

Entrenador: Santiago Solari. Com a futbolista blanc es va enfrontar contra el Barça en sis partits, cinc com a local: tres empats, dues victòries i una derrota.

Camí a la Copa: Ha eliminat el Melilla (setzens), el Leganés (vuitens) i el Girona (quarts). Ara bé, el Reial Madrid no assoleix la final des del curs 2013/14. Per la seva part, el FC Barcelona persegueix arribar a la sisena final de Copa consecutiva.

La convocatòria de Valverde

El tècnic blaugrana, que està a un partit del centenari com a tècnic culer, ha decidit convocar els futbolistes següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti i Iñaki Peña. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo, Samper, Murillo i Prince, i per lesió Rafinha i Vermaelen.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut