Igualtat en el primer assalt (1-1)

Els gols de Lucas Vázquez i Malcom, que ha estat titular en el lloc de Messi, traslladen les semifinals de Copa cap al Bernabéu, que haurà de dictar sentència

Tot per decidir al Bernabéu. El FC Barcelona ha aconseguit empatar contra el Reial Madrid al Camp Nou, en l’anada de les semifinals de la Copa del Rei, i buscarà el bitllet per a la final d’aquí a tres setmanes. L’1-1 de Barcelona, amb gols de Lucas Vázquez i Malcom, manté les taules en una eliminatòria dura i difícil, però que el Barça voldrà superar per seguir mantenint les opcions de guanyar, per cinquena vegada consecutiva, el títol de Copa.

Així, un triomf o un empat a més d’un gol serà el que hauran de buscar els de Valverde a la tornada, després d’una anada una mica boja i que ha estat tenyida dels dos colors. Perquè el Madrid, amb una pressió alta i eficaç, ha dominat els primers 25 minuts, però els catalans, especialment de la mà de Malcom, s’han refet i han aconseguit mantenir la imbatibilitat a la Copa al Camp Nou. L’entrada de Messi ha acabat per acular els de Solari, que s’han estirat en el tram final però de manera insuficient. Finalment, cap dels dos conjunts ha pogut moure el marcador d’un Camp Nou que marxa satisfet amb la reacció del seu equip.

Cop dur a l’inici

I és que, malgrat que el Barça ha acabat amb més opcions d’endur-se el triomf, la nit no ha començat gaire bé. L’alta i efectiva pressió en contra ha dificultat molt el joc blaugrana. A més, sumat al fet que Lucas Vázquez ha fet el primer gol de la nit quan només s’havien jugat cinc minuts de joc (0-1, min 5), ha descontrolat el Barça a l’inici, que podria haver vist com el Madrid feia algun gol més.

Malcom decideix l’empat

Aquest cop, el pas dels minuts ha beneficiat els locals que, sense Messi en l’onze inicial, ha vist com Malcom es convertia en el jugador més perillós i incisiu. Ho ha intentat amb ganes i, de fet, dues faltes laterals servides pel brasiler han acabat amb un cop de cap de Piqué (min 27) i un altre de Rakitic que s’ha topat amb el travesser (min 31). També ha arribat el perill en una jugada entre el mateix Malcom i Semedo que Keylor Navas ha enviat a córner (min 30). Mateixa intervenció que el de Costa Rica ha hagut de fer en una rematada de Suárez després d’una molt bona jugada de Malcom (min 35).

Millora que s’ha transformat en el premi. No abans del descans, però sí al minut 58, després d’una passada d’Alba que Keylor ha refusat, una pilota al pal de Suárez i una rematada a porta buida de Malcom que ha acabat en un 1-1 merescut. Gol adobat minuts més tard, a més, per l’entrada de Messi (min 64), que ha acabat de tancar els de Solari dins l’àrea. Però s’han defensat bé, igual que el Barça quan el Madrid s’ha estirat en el tram final, per fer que el Bernabéu acabi sent el que dicti sentència.