El líder torna a vèncer (1-0)

Un gol de Messi des del punt de penal a les acaballes de la primera part ha donat els tres punts als de Valverde en un partit disputat fins al final

Victòria important del FC Barcelona davant el Valladolid (1-0) a l’Estadi. Els culers es retroben amb el triomf a la Lliga després de dos empats consecutius i tornen a sumar els tres punts per mantenir-se ferms al capdamunt de la classificació. Leo Messi, des del punt de penal a les acaballes de la primera part, ha donat la victòria al líder, tot i que a falta de cinc minuts pel partit, ha fallat des dels 11 metres davant d’un Masip molt inspirat.

Igualtat inicial

El primer temps no ha comptat amb gaires ocasions per a cap dels dos conjunts, amb el Barça intentant fer-se amb el partit mitjançant la possessió de la pilota però sense acabar de dominar el duel i topant-se contínuament amb la defensa rival. El Valladolid, per la seva banda, ha intentat sorprendre els de Valverde al contraatac, però la defensa blaugrana, liderada per un Piqué imperial, ha pogut contenir els atacs visitants. Però just abans del descans, un penal comès sobre el ‘3’ blaugrana, l’ha aprofitat Leo Messi per transformar-lo en l’1-0 (minut 44) i donar avantatge als de Valverde al final de la primera part.

El segon temps ha iniciat amb una gran ocasió per als blaugrana: gran centrada des de l’esquerra de Jordi Alba i la rematada de Messi l’ha aturat de manera espectacular l’exporter blaugrana Masip (minut 47), la qual seria la tònica de tota la segona meitat. Amb els barcelonistes més entonats en atac, les arribades han seguit caient cap a la porteria visitant amb Messi i Boateng com a protagonistes, però sense fortuna en la definició.

Recital de Masip sota pals

Amb el pas de la segona meitat, Valverde ha mogut fitxa des de la banqueta per donar entrada a Luis Suárez, qui ràpidament ha disposat d’una gran ocasió en un mà a mà amb Masip, però el porter català ha salvat el segon. El carrusel de canvis ha seguit amb l’entrada de Coutinho i Rakitic, i les arribades blaugranes a la porteria visitant continuaven sense encert. Messi, de nou des del punt de penal després d’una caiguda dins l’àrea de Coutinho, ha tingut l’opció de marcar el segon, però Masip, en dos temps ha evitat el gol de l’argentí (minut 84).

El porter català encara salvaria una última vegada als seus amb una espectacular aturada a Suárez després d’un gran contraatac. Finalment, victòria blaugrana per la mínima per tornar a sumar de tres a la Lliga i encarar els propers partits líders a la classificació.