La prèvia del retorn a San Mamés

La prèvia del retorn a San Mamés

(20.45, Movistar Partidazo) El Barça vol conquistar l’estadi de l’Athletic Club per retrobar-se amb la victòria després de l’empat contra el València

Valverde torna a San Mamés.  I amb ell, el conjunt blaugrana vol assaltar el sempre complicat estadi de de l’Athletic Club de Bilbao (20.45, Movistar Partidazo) per recuperar la senda de la victòria. En cas de victòria, el partit corresponen a la jornada 23 de la Lliga permetrà el Barça augmentar la distància de punts respecte el segon classificat, un Atlètic de Madrid que va perdre al Wanda contra el Reial Madrid. San Mamés, però, serà un examen difícil per als de Valverde.

El que has de saber...

- Sis anys sense perdre a San Mamés.

Els precedents de les últimes visites a Bilbao per jugar un partit de Lliga són positius. Des de la temporada 2013/14 que el Barça no perd a l’estadi de San Mamés. Amb Luis Enrique a la banqueta, el Barça va saldar les seves visites a la capital biscaïna amb tres victòries (2-5, 0-1 i 0-1), que se sumen a la que va aconseguir Ernesto Valverde (0-2).

Aquesta es la pitjor ratxa de l’Athletic davant els blaugranes a casa en tota la competició. El Barça sembla haver-li pres la mesura al conjunt basc. A més a més, si l’equip guanya encadenaria cinc victòries consecutives a domicili, la millor sèrie de l’era Valverde.

- Messi davant la seva segona millor ratxa

Leo Messi no deixa de sorprendre. L’argentí està de dolç i es troba en la seva segona millor ratxa a la Lliga, després de vuit jornades consecutives marcant (acumula 21 gols en total). La millor ratxa va ser la temporada 2012/13, en la qual va completar una volta sencera marcant (19 jornades).  En l’última jornada, contra el València, l’astre argentí va ser providencial amb el seu doblet per empatar un partit que s’havia posat costa amunt davant el València.

- Un rival a l’alça

Màxim golejador: Iñaki Williams, amb 7 dianes

Entrenador: Gaizka Garitano

Estat de forma: El conjunt basc no ha perdut en cap dels seus últims sis partits de Lliga a San Mamés, deixant la porteria a cero en quatre d’ells. L’Athletic ha aconseguit revertir la situació i allunyar-se del descens amb tres victòries dels últims 5 partits.

- Dembélé, novetat en la convocatòria de Valverde

Ernesto Valverde tornarà a casa seva. I ho farà sabent que l’estadi que tants bons records li porta és un escenari complicat.

Per aquest partit, i després de l’última sessió abans del desplaçamet a Bilbao, l’entrenador va donar la llista de convocats, en què destaca el retorn de Dembélé, ja amb l’alta mèdica. La llista completa la formen: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Suárez, Messi, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Vermaelen, Miranda i Iñaki Peña.

Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo i Samper; per lesió Arthur, Rafinha, Cillessen i Umtiti; i per sanció Jordi Alba.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut