Adama Traoré arriba cedit al Barça

Adama Traoré arriba cedit al Barça

El conjunt blaugrana es farà càrrec de la fitxa del jugador i té una opció de compra lliure

El FC Barcelona i el Wolverhampton Wanderers Football Club han arribat a un acord per a la cessió del jugador Adama Traoré fins al 30 de juny del 2022. El conjunt blaugrana es farà càrrec de la fitxa del jugador i té una opció de compra lliure.

La presentació d'Adama Traoré com a nou jugador del primer equip se celebrarà el dimecres 2 de febrer sense públic. Pròximament el Club informarà dels detalls.


Català i format a la Masia

D’origen malià i nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 25 de gener de 1996, Adama Traoré va formar part del planter del FC Barcelona des dels vuit anys. Criat, doncs, des de ben petit a la Masia, Adama sempre es va mostrar un alumne blaugrana avantatjat. I és que les seves aptituds futbolístiques van fer que jugués en categories més altes del que li pertocava per edat.

 

Futbolista ràpid i potent, va cremar etapes a una gran velocitat i, amb 17 anys, ja havia debutat a Segona A i formava part del Barça B. Durant la temporada de la seva estrena, la 2013/14, Eusebio el  va fer jugar en 26 partits i Adama va respondre amb 5 gols i múltiples esprints per la banda. A més, va guanyar la primera Youth League de la història blaugrana, al curs 2013/14.


El debut com a culer, el 2013

El seu debut oficial amb el primer equip va ser el 23 de novembre del 2013 sota les ordres del Tata Martino. Eren els minuts finals d’un Barça-Granada (4-0) i Adama entrava al terreny de joc en substitució de Neymar. Tres dies més tard, també es va estrenar a la Champions, en un partit contra l’Ajax, a Amsterdam (2-1). El seu únic gol amb el primer equip va ser contra l’Osca, en el triomf a la Copa per 8-1.


Marxa rumb a la Premier

Després de passar per totes les categories del futbol base des del Benjamí A, i arribar a jugar quatre partits amb el primer equip, va marxar l’estiu del 2015 a l’Aston Villa, on hi jugaria el curs 2015/16 a la Premier League. Posteriorment, va fitxar pel Middlesbrough, on hi estaria dues temporades més (2016/17 i 2017/18). 

Les seves grans actuacions van provocar que el Wolverhampton Wanderers el fitxés l’estiu del 2018, i al conjunt del Molineux Stadium és on ha disputat les darreres tres temporades i mitja.

El seu gran nivell als Wolves va provocar que fos citat per la selecció absoluta espanyola, amb la qual va debutar el 7 d’octubre del 2020 sota les ordres de Luis Enrique Martínez, qui també el va fer jugar amb el primer equip blaugrana sis anys abans. En total, ha participat en vuit partits amb l’absoluta, disputant també la passada Eurocopa.

Estil de joc: velocitat i potència per a l’atac

Adama està considerat com un dels millors regatejadors d’Europa. Durant les últimes temporades, ha ocupat les posicions capdavanteres dels rànquings dels millors regatejadors del continent, fet que demostra la seva capacitat per eliminar rivals i crear perill en atac des de l’extrem, arribant a la perfecció fins a la línia de fons. 

A més, pot jugar tant en banda dreta com a l’esquerra de l’atac. És un jugador totalment desequilibrant des de qualsevol costat i amb molta verticalitat, sent molt difícil de defensar per als rivals.

La velocitat i potència són les seves principals qualitats, convertint-lo en un extrem ràpid i molt hàbil, capaç de generar ocasions i també de marcar gols i repartir assistències. Ara, gairebé set anys després, torna a Can Barça per demostrar la seva gran qualitat i tornar a gaudir al Club que el va veure créixer. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut