Alexia: icona blaugrana de passat, present i futur

Alexia: icona blaugrana de passat, present i futur

La jugadora amb més títols i més gols de la història del Barça femení seguirà sent culer dues temporades més

La història moderna del FC Barcelona no s’entendria sense el nom d’Alexia Putellas. La futbolista catalana ha estat estretament lligada als èxits del Femení de les darreres temporades, i el seu nom s’ha inscrit amb lletres d’or en els llibres d’història del futbol. Sobretot del Barça. 

Alexia: 29 títols amb el Barça

Des de la seva arribada a Can Barça, l’estiu del 2012, Alexia s’ha convertit en una icona i referent del futbol. Les seves estel·lars actuacions sobre el verd s’han vist traduïdes en reconeixements individuals i títols col·lectius. De moment, la capitana blaugrana ha sumat vuit Lligues, vuit Copes de la Reina, set Copes Catalunya, quatre Supercopes d’Espanya i dues Lligues de Campiones. Un total de 29 títols que cap altra jugadora del futbol femení estatal pot igualar. I en podrien ser trenta aquest pròxim dissabte, si s’aixeca la tercera Champions a Bilbao.

Màxima golejadora històrica

Sense precedents. Una afirmació que va lligada a la carrera de la catalana. Perquè el rècord de trofeus col·lectius deixa pas a altres estadístiques que lidera i que han contribuït als èxits del FC Barcelona. La migcampista també ha donat alegria rere alegria en forma de gol. Una quantitat de festivitats defensant l’elàstica barcelonista que porten marques úniques sota la bota. 

Alexia és la màxima realitzadora absoluta en partits de competició oficial amb el Barça. N’acumula un total de 189. També és la màxima anotadora blaugrana a la Copa de la Reina, amb 20 dianes, i la màxima artillera culer a la Champions amb 21 gols, empatada amb Aitana. 

Única futbolista amb dues Pilotes d'Or

Tots aquests gols l’han portat a guanyar trofeus individuals. L'11 del Barça va ser la primera catalana del món del futbol a alçar una Pilota d’Or, i per partida doble. Se n’ha apoderat de dues de manera consecutiva; la del 2021 i la del 2022. Un fet que només té gravat en lletres d’or el nom i el cognom d’Alexia Putellas. L’única futbolista amb dues Pilotes d’Or i que seguirà vinculada al Barça. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut