El FC Barcelona homenatja Aitana Bonmatí amb un mural sorpresa al seu poble natal

El FC Barcelona homenatja Aitana Bonmatí amb un mural sorpresa al seu poble natal

El Club ha volgut fer un reconeixement públic a l’actual guanyadora de la Pilota d’Or, amb un disseny únic creat per l’artista català FERT.ONE i ubicat a Sant Pere de Ribes

La migcampista del Barça Femení ha aconseguit aquesta nit passada la Pilota d’Or, el premi individual més important del món del futbol atorgat anualment per la revista francesa especialitzada France Football. I, per celebrar-ho, el Club ha volgut fer un reconeixement públic i sorpresa per a la jugadora, a través d’un mural amb un disseny exclusiu creat per l’artista urbà català FERT.ONE que es troba ubicat al poble natal i de residència de Bonmatí.

Així, Sant Pere de Ribes ha despertat avui amb un mural ple de significat i de referències personals i professionals que té la jugadora com a protagonista.

El mural dedicat a Aitana Bonmatí

Per realitzar el mural en homenatge a Aitana Bonmatí, l'artista urbà FERT.ONE ha nodrit el disseny amb l'estètica habitual i els patrons identificatius del seu estil, mesclat amb colors i formes corporatives del Barça. Com a protagonista de l'obra, s’hi pot veure l'Aitana que porta en braços la Pilota d'Or al mateix temps que una "Aitana Petita", origen i probablement figura d'inspiració en la carrera de la futbolista catalana. D’altra banda, s’aprecien una franges en zig-zag que evoquen les pujades i baixades cícliques de la carrera de la jugadora, el que podria ser una línia de vida o de pulsacions en la història de qualsevol persona. Entre altres elements, també trobem les lletres "AI-TA-NA" de color groc i en primer pla, a mode de firma o "tag" que evidencien i identifiquen el retrat.

A mes a més, el disseny inclou una frase que Aitana ha repetit en diverses ocasions i que ja ha esdevingut el seu segell, “Guanya o aprèn, no perdis mai”, i que suposa un gran missatge d’inspiració i de superació per a les noves generacions. Un altre segell que s’aprecia a l’obra és el de ‘Made in La Masia’: aquesta referència suposa un reconeixement col·lectiu i rendeix tribut a l’aposta del Club pel futbol femení, l’estil de joc del Barça i de la Masia, ja que la jugadora ha desenvolupat tota la seva carrera al Club, fet que té un valor incalculable.

El mural es troba ubicat a una paret d’un dels carrers principals del municipi, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Títols individuals i triomfs col·lectius

Aitana Bonmatí ha aconseguit el títol individual de la Pilota d’Or, que l’acredita com a la millor jugadora del món. És el primer cop que la migcampista del Barça Femení assoleix aquest títol i el tercer any consecutiu que una jugadora del Club guanya el guardó. Abans ho havia fet Alexia Putellas, primera jugadora en haver-lo aconseguit dos anys seguits.

Aitana és d’or i aquest triomf se suma a d’altres d’individuals, com el de Millor Jugadora d’Europa de la UEFA; i també a d’altres col·lectius de la temporada de Lliga, de la Supercopa d’Espanya i de  la UEFA Womens Champions League amb el Barça i d’haver-se proclamat campiona del món amb Espanya, a més de ser designada com a MVP de les dues darreres competicions.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut