Una final del Mundial històrica en clau blaugrana

Una final del Mundial històrica en clau blaugrana

Onze jugadores del FC Barcelona, l'equip amb més representació, disputaran la final de la Copa del Món, mai tantes blaugranes havien disputat aquest partit decisiu

El futbol blaugrana copsa focus. Ja coneixem els equips que s'enfrontaran en la final de la Copa del Món. La selecció espanyola i Anglaterra es disputaran el títol més preuat a nivell de seleccions. Entre els dos equips, onze culers estaran presents en el partit que decidirà la campiona del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

1618703250
FOTO: FIFA.COM

FOTO: FIFA.COM

Final tenyida de blaugrana, un precedent únic

Mai tantes jugadores del FC Barcelona havien disputat una final del Mundial. Fins ara, la final amb més blaugranes era l'edició de la Copa del Món del 2019, amb Lieke Martens i Stefanie van der Gragt com a les úniques representants blaugranes.

En la mateixa línia, la final del Mundial serà un partit històric per al Barça per un segon motiu, el FC Barcelona serà l'equip amb més representació. De les onze jugadores, nou defensaran la samarreta de la selecció espanyola (Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Alexia Putellas, Laia Codina, María Pérez, Salma Paralluelo i Cata Coll) i dues la de la selecció anglesa (Keira Walsh i Lucy Bronze).

En disputa la primera Copa del Món

Tant la selecció espanyola com l'anglesa no saben que és guanyar un Mundial. De fet, cap de les dues seleccions havia arribat tan lluny en la competició. Anglaterra va quedar quarta l'any 2019 i l'any 2015 va signar la seva millor posició fins a enguany amb el tercer lloc. Per la seva part, la millor participació de la selecció espanyola va ser la del 2019, arribant a vuitens de final.

Espanya vol el seu primer títol i Anglaterra arriba amb fam de més trofeus

Tot i que les categories inferiors de la selecció espanyola han estat campiones de diversos títols, el conjunt dirigit per Jorge Vilda tindrà l'oportunitat d'aixecar el primer trofeu de la categoria absoluta diumenge a les 12.00h (horari de Barcelona).

Les "lionesses" van proclamar-se campiones de l'Eurocopa 2022 el passat estiu després de guanyar a Alemanya (2-1). El 6 d'abril de 2023 van guanyar la "finalíssima" contra el Brasil. D'aquesta forma, les angleses buscaran guanyar el tercer títol consecutiu en el partit que les enfrontarà contra la selecció espanyola.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut