Barça – Bayern de Munic: Nova festa a l’Spotify Camp Nou (3-0)

El Barça es posa líder en solitari del seu grup de la UEFA Women’s Champions League després de guanyar al Bayern amb gairebé 50.000 espectadors

Les jugadores de Jonatan Giráldez tornaven a l’Spotify Camp Nou després dels dos partits de Champions de la temporada passada. I ho han fet amb victòria per 3-0 al Bayern de Munic a la fase de grups de la competició, amb gols de Geyse, Aitana i Clàudia Pina. Una victòria que les blaugranes no han aconseguit decidir fins a la segona part per seguir invictes a la màxima competició europea.

El partit al coliseu blaugrana ha estat una festa. Fins a 46.967 persones han vingut a animar a les seves jugadores, una xifra que suposa la màxima assistència en un partit de fase de grups de tota la història de la Champions Femenina.

Abans de l’inici del partit, Alèxia Putellas ha rebut el premi a la millor jugadora de la passada Champions i ha estat ovacionada per tot l’Spotify Camp Nou esperant la seva recuperació.

Domini sense recompensa

Les de Jonatan Giráldez han sortit al partit amb més força que les alemanyes i s'han pogut posar per davant abans que el marcador arribés als 180 segons de joc. Una gran jugada d'Aitana Bonmatí que ha acabat amb una rematada de Geyse des de dins l'àrea petita l’ha acabat parant Grohs, la portera del Bayern. Una Geyse que ha estat la més activa en l'atac blaugrana en els primers minuts, apareixent pel centre i per la banda dreta.

El Barça ha tingut el domini del partit i de l'atac, però les bavareses han aprofitat qualsevol contraatac per crear perill a l'esquena de la defensa culer. Al minut 10 han estat a punt de posar-se per davant al marcador gràcies a una bona transició ofensiva que ha acabat amb un tir de Bühl al lateral de la xarxa.

Els primers 45 minuts han acabat sense cap gol dels dos equips, però amb un clar domini blaugrana, que ha xutat fins a 13 vegades a la primera part, però sempre li ha faltat claredat a l'última passada o al xut per posar-se per davant. Com la que ha tingut Aitana als 40 minuts de partit, que no ha pogut finalitzar bé i l'ha desviada la portera alemanya. A la mitja part, 0-0.

Sentència en 10 minuts

En primer gol no ha tardat a arribar, i és que als dos minuts de la segona part les blaugranes s’han avançat gràcies a un gol de Geyse. Una pilota que ha centrat Rolfö directe per Crnogorčević que l’ha deixat perfecta amb el cap perquè Geyse pogués rematar sense porter. És el tercer gol de la brasilera en tres partits de Champions.

El gol li ha donat al Barça la tranquil·litat que necessitava per continuar fent el seu joc. I poc més de 10 minuts després del primer ha caigut el segon gol de les blaugranes. Una nova aventura a l’atac de Rolfö que centrava i Aitana afusellava la porteria alemanya. Convertint-se així, juntament amb Alexia, en ser les úniques jugadores a marcar en tres partits diferents a l’Spotify Camp Nou.

Amb el segon arribava la bogeria de l’afició blaugrana, que augmentaria més després del golàs de Clàudia Pina. La davantera de només 21 anys dibuixava un espectacular xut des de quasi 25 metres directa a l’escaire, per posar el 3-0 al 66 de partit. Pina rebria una gran ovació pocs minuts després quan ha estat substituïda.

I no ha estat un gol, però s’ha celebrat com a tal, quan Bruna Vilamala ha entrat al minut 83 substituint a Aitana Bonmatí. La jove jugadora del Barça va tornar el passat diumenge a jugar després de més d’un any de lesió i aquest dijous ha obtingut el premi de jugar a l’Spotify Camp Nou.

Amb aquesta victòria les de Jonatan Giráldez s’han col·locat com a primeres de grup en solitari de la fase de grups de la UEFA Women’s Champions League. El Barça Femení tornarà a l’Spotify Camp Nou el 21 de desembre per enfrontar-se al Rosengard.

Fitxa del partit

Barça, 3

Bayern de Munic, 0

Barça: Sandra Paños; Fridolina Rolfö, Mapi León, Irene Paredes, Lucy Bronze (Marta Torrejón, min 83); Patri Guijarro, Keira Walsh (Engen, min 76), Aitana Bonmatí (Bruna Vilamala, min 83); Clàudia Pina (Salma Paralluelo, min 69), Geyse (Oshoala, min 69) i Ana-Maria Crnogorčević.

Bayern de Munic: Maria-Luisa Grohs; Carolin Simon, Glódis Viggósdóttir, Tainara, Maximiliane Rall; Sarah Zadrazil, Lina Magull (Kumagai, min 74), Georgina Stanway; Franziska Kett (Sydney Lohmann, min 60), Lea Schüller (Laurent, min 74) i Klara Bühl.

Gols: 1-0, Gyese (min 47); 2-0, Aitana Bonmatí (min 60); 3-0, Clàudia Pina (min 66).

Àrbitra: Cheryl Foster.