Barça Femení - Wolfsburg: Tornen a fer història! (5-1)

Les blaugranes signen una impressionant partit en l’anada de les semifinals de Champions League en un duel que ha suposat un nou rècord d’assistència en un partit oficial de futbol femení

23 dies després de la històrica xifra d’assistència aconseguida en el partit contra el Reial Madrid, els aficionats i jugadores blaugranes ho han tornat a fer. 91.648 seguidors culers s’han aplegat al Camp Nou per viure una nova tarda màgica que ha conclòs amb un festival de futbol (5-1) i un nou record absolut d’assistència en un partit de futbol femení.

A més, el Barça ho ha fet de la millor forma possible davant el Wolfsburg. Amb un partit dominat des del primer minut, les blaugranes han s'hhan imposat amb les dianes d’Aitana Bonmatí, Graham Hansen, Jenni Hermoso i Alexia Putellas (x2).

Comença la festa blaugrana

Arribar i moldre. Un partit més, la posada en escena del Barça Femení ha estat fascinant. L’ambició amb què ha saltat al terreny de joc el conjunt de Jonatan Giráldez s’ha traduït en el somriure d’Aitana Bonmatí, autora del primer gol del partit (1-0, min. 3). La diana de la ‘14’ barcelonina ha acabat d’engrescar a una afició culer que, en pocs minuts, estava vivint ja, un veritable festival de futbol ofensiu.

Les blaugrana han continuat gaudint del seu bon estat de forma i, minuts més tard, han aconseguit ampliar diferències gràcies a una espectacular jugada individual de Graham-Hansen. Després d’una ràpida conducció des del sector dret, la jugadora ha deixat asseguda a la darrera jugadora rival que quedava en el seu camí amb un prodigiós retall i ha enviat la pilota al fons de la xarxa rival amb un potent remat amb la cama esquerra (2-0, min10).

D’aquesta forma, quan l'afició culer continuava plena d’alegria per la gran primera meitat que estaven firmant les seves jugadores, Jennifer Hermoso ha tornat a fer aixecar tothom del seu seient en culminar una impressionant jugada coral amb un xut impossible d’aturar per la portera alemanya (3-0, min. 33). Alexia Putellas s’ha sumat a la festa blaugrana i ha culminat un primer acte immaculat amb un gol que ha entrat després de tocar la fusta esquerra de la porteria defensada per Almuth Shult (4-0, min. 38).

Golejada blaugrana

A la represa, la cascada de futbol blaugrana no s’ha aturat. El Barça ha seguit imposant la seva classe amb un estil de joc que ha enamorat a tots els barcelonistes durant anys. Així, passada rere passada, les blaugranes s’han anat engrandint cada cop més. Només uns pocs centímetres, que han invalidat un gol de Crnogorcevic a la sortida d’un córner per posició de fora de joc, i diverses aturades de mèrit de la portera rival han evitat la cinquena diana culer.

Mentre que el gol culer no acabava d’arribar, els Wolsburg ha anat arribant amb perill a través d'esporàdiques sortides al contraatac. En una d’aquestes jugades, i després d’una llarga revisió del VAR, Roord, amb un xut col·locat, ha reduït diferències (4-1, min 73).

En els darrers minuts, amb l’entrada d’Oshoala, que tornava als terrenys de joc després d’uns mesos d’absència, i Claudia Pina, l’equip s’ha refet sense problemes i ha aconseguit la cinquena i definitiva diana del partit mitjançant un penal transformat per Alexia Putellas (5-1, min 85). Amb una golejada i la megafonia anunciant un nou rècord d’assistència ha finalitzat una nova tarda històrica per al barcelonisme.

La fitxa

Barça, 5
Wolfsburg, 1

Barça: Sandra Paños, Irene Paredes, María León, Graham Hansen (Leila Ouahabi, min. 90), Marta Torrejón, Jennifer Hermoso (Oshoala, min. 73), Alexia Putellas (Engen, min. 89), Patri Guijarro, Aitana Bonmatí (Mariona Caldentey, min. 81), Rölfo, Crnogorcevic (Claudia Pina, min. 74).

Wolfsburg: Schult, Hendrich, Janssen, Lattwein, Huth, Popp (Ewa Pajor, min. 61), Rauch, Roord (Blomqvist, min. 76), Wedemeyer, Wassmuth, Jónsdóttir (Knaak, min. 92).

Gols: 1-0, Aitana Bonmatí (min. 3); 2-0, Graham Hansen (min. 10); 3-0, Jennifer Hermoso (min. 33); 4-0, Alèxia Putellas (min. 38); 4-1, Roord (min. 73); 5-1, Alèxia Putellas (min. 85).

Àrbitra: Braz Bastos. Ha amonestat a la jugadora visitant Dominique Janssen.