Barça - Betis: Golejada en la tornada a la Lliga (4-0)

Les blaugranes s’han imposat al Betis en el primer partit a la Primera Iberdrola després del triomf a la Supercopa

Continua la fortalesa del Barça Femení, que ha batut el Reial Betis (4-0) en el partit corresponent a la dinovena jornada de la Lliga. Un bon homenatge per a Kety Pulido, capitana de l’equip que va guanyar la primera Copa de la Reina el 1994 i que, en la prèvia, ha estat recordada amb un emotiu minut de silenci.

A més, la plantilla ha celebrat amb l’afició la Supercopa aconseguida la setmana passada a Madrid. Tot plegat en un duel que les blaugranes han dominat des del primer moment i que s’han acabat emportant amb un ‘hat-trick’ d’Oshoala, la jugadora més destacada, i una diana de Rölfo, que ha completat la golejada.

Oshoala marca el ritme

Ha tornat la Lliga i ha continuat la ratxa. Les de Jonatan Giráldez han demostrat per què són les líders destacades de la Primera Iberdrola des del primer minut de partit. Instal·lades a camp contrari, han sotmès les andaluses amb pilota i han pressionat ben amunt rere pèrdua per tal de marcar el ritme d’un matx en què Asisat Oshoala ha estat la gran dominadora. La davantera nigeriana ha obert la llauna des de la frontal de l’àrea petita, quan ha engaltat una rematada al primer toc després d’una centrada per la banda dreta de Graham. Aquí ha començat la festa de la ‘20’ blaugrana.

L’equip no ha abaixat el ritme i ha continuat fidel a la seva filosofia ofensiva.  En una jugada semblant a la del primer gol, però aquest cop per banda dreta, Lieke Martens ha fet una centrada rasa per a Oshoala i la davantera ha rematat al primer toc des del punt de penal, superant la portera visitant a plaer. Quan el partit tot just ha entrat en l’últim minut de la primera meitat, la nigeriana ha recuperat una pilota a la frontal de l’àrea contrària i, amb una rematada forçada per l’agafada de la defensora, ha batut Thalmann. Oshoala ha completat, d’aquesta manera, el seu ‘hat trick’.

Rolfö s’apunta a la festa

A la represa, les blaugranes han continuat sotmetent el Betis amb la pilota. I ha estat Rolfö, que ha rematat una gran centrada de Martens -que ha sumat la seva segona assistència al partit-, la que ha aconseguit el quart gol per al Barça. La futbolista sueca feia poc més de cinc minuts que havia entrat per Graham.

Amb aquest ampli resultat, els últims minuts de partit han estat molt més tranquils. Tot i això, les blaugranes han continuat marcant el ritme i gaudint de les millors aproximacions. Les de Jonatan Giráldez han controlat en tot moment un duel que els ha servit per sumar una victòria més a la Primera Iberdrola. El Barça femení suma 18 victòries en 18 partits (han disputat una jornada menys) i és líder de la Lliga amb 102 gols a favor i només 4 en contra.

Fitxa del partit

Barça, 4

Betis, 0

Barça: Cata, Mapi Léon (Paredes, min. 76), Melanie, Pina, Graham (Rolfö, min. 61), Marta, Patri (Engen, min. 61), Leila, A. Pereira, Oshoala (J. Hermoso, min. 70), Martens (Ona, min. 76).

Betis: Thalmann, Valle, Eva Llamas, Jacobs, Nuria, Leire, León (Medina, min. 70), Da Eira (Asantewa, min. 61), Paula P., Vicky, Laura M. (Babajide, min. 70).

Gols: 1-0, Oshoala (min. 18); 2-0, Oshoala (min. 37); 3-0, Oshoala (min. 45); 4-0, Rolfö (min. 66)

Àrbitra: Frías Acedo.