FC Barcelona – Atlètic de Madrid: Campiones de la Supercopa! (7-0)

Les blaugranes dominen la final des del principi i guanyen el primer títol de la temporada

El Barça Femení s’ha imposat a l’Atlètic de Madrid (7-0) a la final de la Supercopa, disputada a la ciutat esportiva de Las Rozas. Les blaugranes aconsegueixen el primer títol de la temporada, l’únic que no van guanyar l’any passat, i comencen l’any de manera immillorable. El ‘hat trick’ de Graham, el doblet de Martens i els gols de Rolfö i Engen han segellat la victòria. Graham Hansen ha estat escollida MVP de la final. El Barça Femení ja té la seva segona Supercopa.

Superioritat culer des de l’inici

Aclaparador domini blaugrana des del primer minut de partit. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez s’han instal·lat a camp contrari i han estat les clares dominadores de la pilota i el joc. En una de les primeres aproximacions a la porteria rival, Jennifer Hermoso ha fet una centrada des de la cantonada de l’àrea i Rolfö ha connectat una gran rematada que no ha estat gol gràcies a l’aturada miraculosa de Lindahl. La pilota, però, ha caigut als peus d’Engen dins l’àrea petita i la noruega no ha perdonat. Les blaugranes obrien el marcador (1-0, min. 16).

Un minut després del gol, la portera de l’Atlètic de Madrid ha salvat el segon del partit amb una gran aturada a un xut d’Hermoso. Les blaugranes no han afluixat i Alexia, quan encarava porteria, ha forçat una falta a la frontal que ha suposat la targeta groga per a Maitane. Graham Hansen no ha perdonat i ha enviat un xut magistral a l’escaire dreta de la porteria de Lindahl (2-0, min. 24).

Encara no s’havia acabat de celebrar el segon gol quan Graham, de nou, ha finalitzat una triangulació rapidíssima de les blaugranes i ha ampliat la distància al marcador. L’extrem noruega completava el seu doblet (3-0, min. 26). El conjunt culer ha continuat dominant el partit i, tret d’una aproximació de Menayo, no ha vist amenaçada la porteria de Paños.

Sentencien la final

No havien transcorregut ni dos minuts de la segona part quan Alexia ha estat la més murri picant ràpidament una falta amb una passada en profunditat per a Graham, que ha connectat una centrada dins l’àrea amb Rolfö i aquesta ha rematat al primer toc per fer el quart (4-0, min. 47). Instants més tard, Graham Hansen ha completat el seu ‘hat trick’ amb una rematada ajustada (5-0, min. 50).

Ja en la recta final del partit, Lieke Martens ha rematat al primer toc una centrada per banda dreta de Graham i ha anotat el sisè (6-0, min. 85). Minuts més tard, totes dues jugadores han repetit la fórmula, centrada lateral de Graham i rematada de Martens, i han aconseguit el setè (7-0, min. 90). Amb el partit decidit, el camp de Las Rozas ha viscut un dels moments més emotius de la final. La futbolista de l’Atlètic de Madrid i blaugrana del 2012 al 2015, Virginia Torrecilla, ha tornat a disputar un partit de futbol gairebé dos anys després al haver superat un tumor cerebral.

Barça, 7
Atlètic de Madrid, 0

Barça: Paños, Paredes (Mapi León, min. 75), Jana (Leila, min. 65), Graham, Marta, J. Hermoso, Alexia (Pereira, min. 65), Patri, Rolfö (Oshoala, min. 65), Martens, Engen (Melanie Serrano, min. 75).

Atlètic de Madrid: Lindahl, Aleixandri, Van Dongen, Maitane, Ludmila (Ajibade, min. 72), Deyna C. (Banini, min. 72), Santos (Amanda, min. 59), Menayo (Bárbara, min. 59), Meseguer (Virginia, min. 85), Tounkara, Shei.

Gols: 1-0, Engen (min. 16); 2-0, Graham (min. 24); 3-0, Graham (min. 26); 4-0, Rolfö (min. 47); 5-0, Graham (min. 50); 6-0, Martens (min. 85); 7-0, Martens (min. 90).

Àrbitra: Huerta de Haza. Ha amonestat amb targeta groga la jugadora del Barça Hermoso i la jugadora de l’Atlètic de Madrid Maitane.