El Barça celebra la fita històrica assolida pel Femení amb cinc nominades a la Pilota d’Or

El Barça celebra la fita històrica assolida pel Femení amb cinc nominades a la Pilota d’Or

Amb Alexia Putellas com a guanyadora del prestigiós reconeixement i un total de cinc nominades en l’edició d’aquest any, les blaugranes continuen fent història

Alexia Putellas s’ha convertit en la primera futbolista del FC Barcelona a guanyar la Pilota d’Or. Un guardó al qual també optaven, entre d’altres, quatre de les seves companyes blaugrana aquesta temporada: Lieke Martens, Jennifer Hermoso, Sandra Paños i Irene Paredes. Un total de cinc nominacions que han marcat una altra fita històrica per al Club, atès que cap altre equip femení comptava amb tantes candidates al guardó.

Es tracta d’un fet que el FC Barcelona ha volgut celebrar amb una peça audiovisual en què es posen en relleu valors com el treball en equip peça audiovisual en què es posen en relleu valors com el treball en equip, l’ambició, el respecte i l’esforç, com els pilars sobre els quals construir un llegat que pugui servir com a exemple, en especial per a les nenes i les noies que somien en un futur en el món del futbol.


"Tenim un missatge per a les noves generacions". Aquest és el contundent inici del vídeo. Una clara declaració d’intencions que té les cinc nominades -Alexia Putellas, Lieke Martens, Jennifer Hermoso, Sandra Paños i Irene Paredes- com a protagonistes. Les seves veus sobreposades a imatges de joc destaquen com es complementen al camp i com, només treballant de manera conjunta, és possible assolir nous èxits, tancant el vídeo amb una afirmació rotunda: "Jo soc el meu equip, i el meu triomf és el triomf de totes".

Amb aquestes cinc nominacions, l’equip del Barça continua fent història, ja que cap equip femení presenta en aquesta edició més candidates al guardó i també és el primer cop en la trajectòria de l’equip que compta amb tantes nominades. Una fita que se suma al moment històric viscut la temporada passada amb la conquesta del primer triplet de l’equip, quan es van coronar campiones d’Europa, campiones de Lliga i campiones de la Copa de la Reina.

El compromís amb l’esport femení

El Barça continua reforçant dia a dia el seu compromís amb el futbol femení i el rol de la dona en l’esport. Un compromís que s’identifica sota el pilar ‘Més que gènere’, un dels eixos sobre els quals es construeix la singularitat del Club i la seva identitat única, que l’han portat a ser reconegut arreu del món com a ‘Més que un Club’.

Un compromís i una aposta transversal del Club, que ha quedat palesa també aquest any amb la inauguració d’un espai dedicat al futbol femení al centre formatiu de la Masia, amb l’entrada de noves residents que podran compaginar els seus estudis i el futbol mentre viuen en el centre de formació del Barça, que s’ha convertit en un referent mundial i pel qual han passat figures de la talla de Xavi, Andrés Iniesta o Leo Messi. Així mateix, la dona ha centrat l’edició d’enguany de l’Sports Tomorrow Congress, organitzat pel Barça Innovation Hub i que cada any reuneix a Barcelona experts en diferents àmbits de la medicina, la nutrició, la tecnologia i el negoci en el món de l’esport.

Es tracta, a més, d’una aposta que aquest any commemora el seu cinquantè aniversari, ja que es compleixen cinquanta anys del partit que el 25 de desembre del 1970 va disputar al Camp Nou l’equip de dones Selecció Ciutat de Barcelona, considerat l’embrió del futbol femení blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut