Així és la Masia femenina

Així és la Masia femenina

Aquest dimarts s'inaugura l'espai dedicat al futbol femení a la residència de La Masia - Centre de Formació Oriol Tort i que tindrà nou jugadores amb dinàmica del Barça B Femení

La Masia mixta ja és una realitat. L'1 d'agost nou jugadores amb dinàmica del Barça B Femení es convertien en les primeres residents de la Masia. Una fita històrica en els gairebé 122 anys d'història del FC Barcelona.

Es tracta de nou noies que compaginen el futbol amb els estudis mentre viuen al Centre Formació Oriol Tort. Elles són Alba Caño, Berta Doltrafill, Clàudia Riumalló, Judit Pujols, Laura Coronado, Lucía Corrales, Martina Fernández, Ona Baradad i Meritxell Font, que seran recordades per ser les pioneres de la Masia femenina. 

Rècord de residents a la Masia

Amb l'entrada de les nou noves residents, que representen el 8.49% de tota la Masia, en total hi viuen 106 esportistes repartits de la següent forma:

  • Futbol masculí: 52
  • Futbol femení: 9
  • Bàsquet: 17
  • Handbol: 11
  • Hoquei patins: 9
  • Futbol sala: 8

Si ens fixem en les nacionalitats dels residents, 54 són de Catalunya, 36 de la resta de l'estat espanyol, 8 són d'altres països europeu, 6 d'Àfrica i dos d'Amèrica. Tot un rècord per a una residència que s'ha convertit en un model de formació. 

La Masia, en femení

Així doncs, La Masia serà un nou símbol d'integració i d'igualtat en el món de l'esport. Les nou jugadores provenen de diversos punts repartits al llarg de la geografia catalana, excepte Lucía Corrales, que és mallorquina. Precisament aquesta futbolista, procedent de l’Atlètic Balears, i Berta Doltra (Girona) són les dues úniques incorporacions entre les residents del Centre de Formació Oriol Tort, ja que la resta ja formaven part de la disciplina culer la temporada anterior.

La integració de les noies a la Masia els permetrà compaginar molt millor i amb millors serveis la carrera dual esportiva i acadèmica. De fet, la nova infraestructura incideix sobretot en dos aspectes clau: la captació de les joves jugadores i el seu posterior servei de formació i manutenció. En el seu dia a dia, les noies esmorzen, dinen, sopen i dormen a la Masia, a la tercera planta de l'edifici, que s'ha rehabilitat per acollir els dormitoris. A la Masia també estudien batxillerat en classes mixtes a les tardes. Al matí, l'activitat s'ubica en els camps de just al costat, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que és quan s'entrena el Barça B.

Aquest pas és una aposta més per a la igualtat. El 2015, de fet, Patri Guijarro es va convertir en la primera futbolista que feia el batxillerat a la Masia. La temporada passada ja n'eren 16. Ara, la residència de noies suposa una altra fita històrica i social, necessària i urgent en tots els sentits. Una nova mostra del compromís del Barça per l'equip femení de futbol i la igualtat de gènere.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut