Barça- París Saint-Germain: A la final de la Lliga de Campions femenina! (2-1, 3-2)

El conjunt dirigit per Lluís Cortés s'imposa al conjunt francès i es classifica per la final de la competició europea per segona vegada a la història

A la final de la Liga de Campions femenina! El Barça Femení s’ha imposat al PSG 2-1 (3-2 en el global) en el partit de tornada (1-1 a l’anada) amb un doblet de Martens. D’aquesta manera les blaugranes disputaran la seva segona final de la Champions amb el gran objectiu de conquerir-la per primera vegada. Un partit amb alternances entre els dos conjunts i que el Barça ha dominat en ocasions de perill ofensiu. Aquest ha estat el primer partit europeu amb públic a l’Estadi Johan Cruyff des de l’octubre del 2019.

Martens colpeja dues vegades

El matx ha començat amb molta intensitat per part dels dos equips. El PSG ha tingut la primera arribada de perill als dos minuts, però la defensa blaugrana ha evitat qualsevol opció de gol. Però ha estat el Barça qui ha vist primer la porteria. En el primer xut entre els tres pals Martens ha firmat un gran gol per avançar el conjunt dirigit per Lluís Cortés (1-0, min 8).

El gol ha afavorit a les culers, però el PSG ha deixat accions de perill de tan en tan. Däbritz ho ha intentat amb un xut llunyà que no ha agafat porteria per ben poc. El matx ha tingut alternances en el domini però ha estat novament Martens qui ha tornat a veure porteria, aprofitant una errada defensiva de de les visitants i amb l’assistència de Graham des de la banda dreta (2-0, min 30).

Katoto retalla diferències

El PSG però no ha deixat de generar perill i ràpidament ha situat el 2-1 en aprofitar una jugada embolicada dins l’àrea, mitjançant Katoto (2-1, min 34). El marcador ja no s'ha mogut i el partit ha marxat al descans amb l'avantatge blaugrana.

Partit obert

A la represa el matx s'ha mantingut obert, amb ocasions per als dos conjunts. Alexia Putellas ha reclamat penal en una acció amb la portera visitant Endler. Martens ha estat a punt de firmar el seu hat-trick particular, però el seu xut l'ha aturat en dos temps la portera del conjunt francès. El PSG ho ha seguit intentant i Sandra Paños ha evitat el gol de Bachmann.

Amb el pas dels minuts les ocasions i arribades de perill de Barça i PSG. La més clara ha estat la de Jenni Hermoso amb un xut al pal al minut 69 i una rematada de cap de Torrejón al travesser a 11 minuts pel final. Sandra Paños també ha mostrat la seva solidesa sota pals davant les arribades franceses de Baltimore i Katoto. Tot i les nombroses ocasions el marcador ja no s'ha mogut i el Barça Femení disputarà la segona final de la Lliga de Campions femenina en els tres darrers anys. La data: el proper 16 de maig a Göteborg contra el Chelsea.

Un somni cada vegada més a prop

El Barça Femení segueix fent historia. Una vegada assolida la classificació per a la segona Lliga de Campions femenina, després de la que va disputar el 2019, les de Lluís Cortés tenen el gran objectiu d’aixecar el trofeu per primera vegada. Tot això quan fa pocs dies es complia el segon aniversari de la primera classificació per a una final de la Champions femenina contra el Bayern.