Barça Femení – Espanyol: Golejada històrica al Camp Nou (5-0)

Les culers s’imposen en el derbi en el retorn a l’Estadi 50 anys després que ho fessin les pioneres

Victòria molt especial en un dia històric. El Barça Femení s’ha imposat a l’Espanyol (5-0) en el partit de Lliga disputat al Camp Nou, 50 anys després que ho fessin les pioneres de l'actual Barça Femení en un partit amistós. El conjunt dirigit per Lluís Cortés s’ha imposat amb les dianes d’Alexia, Marta Torrejón, Melanie Serrano, Martens i Crnogorcevic. Un triomf que deixa el Barça Femení líder en solitari amb 33 punts, tot i tenir tres partits pendents per disputar.

Domini blaugrana

El Barça Femení ha començat el matx amb el control absolut. Mariona ha estat la primera en intentar marcar el primer gol. Ana Crnogorcevic, en posició de davantera centre, ha estat la protagonista de la segona ocasió culer amb un xut fregant el pal als 12 minuts. Les ocasions eren blaugranes, amb Aitana Bonmatí i Marta Torrejón protagonitzant les següents arribades.

Als 25 minuts l’Espanyol ha tingut la primera arribada del matx, però Paños ha rebutjat el xut de Laura. Les de Lluís Cortés no han deixat d’intentar-ho, amb Melanie Serrano de falta directa i, posteriorment, Mariona que ha enviat la pilota al pal. Just abans del descans Alexia ha situat l’1-0. Una diana històrica, el primer gol del Barça Femení al Camp Nou 50 anys després de fer-ho les precursores de l’actual Barça Femení.

Sentencien un triomf històric

A la segona meitat el Barça ha pogut ampliar la diferència en el marcador. Primer ha estat Marta Torrejón, en aprofitar un refús defensiu d’una bona jugada culer als 49 minuts. El domini blaugrana s’ha mantingut i Melanie Serrano ha situat el 3-0 cinc minuts més tard. Un gran gol des de gairebé la frontal de l’àrea i que ha resultat impossible d’aturar per la portera de l’Espanyol. Una diana especial per la jugadora que porta 17 temporades al primer equip.

El domini culer era absolut i Jenni Hermoso ha estat a punt de situar el quart en un xut que ha rebotat al travesser al minut 63. Qui si ha pogut ampliar el marcador ha estat Martens, que feia pocs minuts havia entrat al terreny de joc i ha marcat amb una bona rematada de cap ajustada al pal. Finalment, Ana Crnogorcevic ha arrodonit el triomf marcant el 5-0 (min 84) desviant un xut de María León.

Barça Femení, 5
Espanyol, 0

Barça Femení: Paños, María León, Melanie (Leila, min 76), Marta (Jenni Hermoso, min 55), Mariona, Alexia, Patri (Kheira, min 76), Aitana (Oshoala, min 65), Graham (Martens, min 65), A. Pereira i Crnogorcevic.

Espanyol: M. Quesada, Débora G., Turmo (Xènia, min 76), Nicari, Vanegas (Sara Extremera, min 53), Elba (Dulce, min 76), Symanowski (Brenda, min 62), Soldevila, Maya, Anaïr (Leti, min 62) i Laura Fdez.

Gols: 1-0, Alexia (min 45); 2-0, Marta Torrejón (min 49); 3-0, Melanie (min 54); 4-0, Martens (min 72); 5-0, Ana Crnogorcevic, min 84);

Àrbitra: Gil Soriano. Ha amonestat amb targeta groga Vanegas de l’Espanyol.