Barça – Sporting: La quarta Champions és nostra! (4-0)

Els gols de Lozano, Ferrao, Pito i Dídac permeten als de Jesús Velasco proclamar-se campions d’Europa a Riga

Doncs sí, el Barça de futbol sala s’ha proclamat campió de la Champions. Per quarta vegada a la seva història, la segona en tres edicions, i a Riga, una nova ciutat que s’uneix a la llista després de Lleida, Bakú i Barcelona. Ho ha fet després de derrotar l’Sporting a la final, el mateix rival que la temporada passada es va imposar a la final, amb gols de Lozano, Ferrao, Pito i Dídac. Aquest cop, però, ni el cansament de les semifinals ha pogut amb aquest Barça, molt seriós, contundent i que es corona, novament, com el millor equip d’Europa.

Arribava a aquesta final amb les maletes carregades de motivació i energia després de la gran remuntada contra el Benfica a les semifinals, però sabedor que l’equip de Nuno Dias, sense Pany Varela per sanció, no ho posaria gens fàcil. Així, i conscients que l’Sporting seria perillós, ha decidit fer-se fort en defensa i aprofitar el joc vertical per intentar fer mal el rival.

L’Arena Riga ha viscut una primera part intensa i amb ocasions a totes dues àrees. Però, tot i que l’equip portuguès ha tingut algunes oportunitats clares, com en accions d’Esteban (min 8), Cavinato (min 9) o Zicky Té (min 13), finalment ha estat el Barça l’equip que ha obert el marcador. Ho podria haver fet Matheus, després d’un xut a la base del pal (min 15), però ha estat Sergio Lozano, el capità, el que ha posat l’1-0, amb una rematada subtil per sobre de Guitta (min 16).

Un gol, el 300 de la carrera del Búfal amb el Barça, que ha deixat tocat l’Sporting. Ha estat un cop dur per als de Nuno Dias i els de Jesús Velasco ho han sabut aprofitar. Així, abans del descans, Pito ha aprofitat un error de Zicky per recuperar i superar Guitta amb un xut fort (2-0, min 19).

Encarrilen el títol

Amb el 2-0 al descans es repetia el guió del partit de la temporada passada a Zadar. Però si allà el Barça va perdre la concentració i es va deixar remuntar, en aquesta ocasió l’equip ha sabut ser contundent a Riga. Tant que, només s’havien jugat 27 segons del segon temps, quan el Barça li ha cantat al partit la ‘nana’ definitiva.

Els protagonistes, Carlos Ortiz i Ferrao, que s’han unit com aquell que explica un conte i fa un petó al front de ‘Bona nit’. Així, una assistència brutal i en llarg d’Ortiz ha acabat amb una rematada acrobàtica de Ferrao, que ha guanyat l’esquena d’Erick i ha superat Guitta després que la pilota, en primera instància, toqués contra la fusta (3-0, min 21).

A partir d’aquí, l’Sporting ho ha intentat i ha tret el porter-jugador a set minuts per al final, però de cap manera ha pogut batre Dídac. Com un equip sòlid i campió, el Barça ha aguantat i, ja en el tram final, Dídac Plana ha aprofitat una recuperació per marcar a porteria buida i acabar de tancar el triomf i el campionat (4-0, min 39). La Champions torna cap a Barcelona!

LA FITXA

BARÇA, 4

SPORTING, 0

Barça: Dídac Plana, André Coelho, Dyego, Adolfo, Ferrao -cinc inicial- Povill, Matheus Rodrigues, Sergio Lozano, Pito, Marcenio, Ortiz, Nico Marrón, Miquel Feixas (ps), Alex Lluch.

Sporting: Guitta, Tomás Paço, Joao Matos, Cavinato, Alex Merlim -cinc inicial- Zicky, Cardinal, Erick, Pauleta, Waltinho, Miguel Angelo, Esteban, Bernardo Paço (ps).

Gols: 1-0, Lozano (min 16). 2-0, Pito (min 19). 3-0, Ferrao (min 21). 4-0, Dídac (min 39).

Àrbitres: Nikola Jelic, Vedran Babic. Groga a Dyego i Povill, del Barça, i a Miguel Angelo, Waltinho, Erick, Tomás Paço i Cardinal, de l'Sporting.