Pòquer de Champions

Pòquer de Champions

El Barça guanya la quarta Copa d’Europa de futbol sala i el tercer títol de la temporada

Fa just un any a Zadar el Barça perdia contra l’Sporting Club de Portugal de forma dolorosa una final de Champions en un partit que semblava controlat amb dos gols d’avantatge al descans. Del 2-0 es va passar al 3-4 i una espineta quedava clavada en l’interior de tota la plantilla i l’afició.

 

Un any després, el Barça s’ha cobrat la revenja i ha recuperat la corona europea contra el mateix rival en una fase final que serà recordada també per la increïble remuntada en semifinals contra el Benfica. Al final, el capità Lozano i tot l’equip han pogut aixecar la desitjada Champions, la quarta en deu anys, i la segona en les últimes tres edicions de la competició.

Fins ara Lleida, Bakú i Barcelona eren les referències en l’imaginari col·lectiu dels aficions al futbol sala del Barça. Ara Riga s’afegeix a aquest pòquer de ciutats a recordar per sempre.

 

La quarta d’Ortiz i Lozano

Sergio Lozano és l’únic jugador del Barça que ha guanyat les quatre Champions amb el Barça. La primera i la segona contra el Dinamo de Moscou el 2012 i el 2014, la tercera al Palau contra ElPozo el 2020 i ara la quarta contra l’Sporting Club en aquest 2022 màgic.

Ell i Carlos Ortiz, que ja n’havia guanyat tres amb Movistar Inter, igualen el rècord de jugadors amb més Champions, amb un total de quatre. Queden amb tres Dyego, Velasco i Marcenio. I s’estrenen Pito i André Coelho. La resta de la plantilla ha guanyat dues Champions, la de Barcelona del 2020 i aquesta de Riga.

 

Tercer títol de la temporada

La Champions també significa el tercer títol en els últims dos mesos. Primer va ser la Supercopa en la final contra Palma Futsal, després la Copa contra ElPozo, i ara la Copa d’Europa contra Sporting Club. Un èxit indiscutible del tàndem Jordi Torras i Jesús Velasco en el primer any com a responsables del nou projecte del Club. El proper objectiu serà la lliga, i la possibilitat d’igualar els quatre títols com la temporada 2011/12.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut