Jesús Velasco, nou entrenador del Barça de futbol sala fins al 2023

Jesús Velasco, nou entrenador del Barça de futbol sala fins al 2023

El tècnic de Toledo de 54 anys signa per dues temporades amb el Barça provinent de l’ACCS francès i farà dupla amb Sergi Altisent, fins ara entrenador de la base i que serà el seu segon

Velasco arriba a la banqueta del Barça després d’una llarga trajectòria d’èxits a Itàlia, Espanya i França. És llicenciat en INEF i nascut a Toledo el 2 de gener de 1967. Després d’una primera etapa a Espanya on va debutar com a primer entrenador el 1996 dirigint a Talavera, va aterrar a Itàlia el 1998 i va conquistar sis scudettos i quatre Copes dirigint al Torino, al Prato i a la Luparense. 

14 títols en set temporades a Movistar Inter

Després de l’exitosa etapa a Itàlia, va tornar a Espanya per liderar l’ambiciós projecte de Caja Segòvia entre el 2009 i el 2012. Allà va coincidir amb Lozano i Esquerdinha, amb qui es retrobarà al Barça. 

Va ser el pas previ al seu fitxatge per a Movistar Inter, on va fer història entre el 2012 i el 2019, amb 14 títols en set temporades: dues Champions, cinc lligues consecutives, tres Copes d’Espanya, una Copa del Rei i tres Supercopes. També va guanyar cinc vegades seguides el títol de millor entrenador del món dirigint a Movistar Inter. 

 

Campió de lliga a Itàlia, França i Espanya

La temporada 2020/21 va fitxar per l’ACCS francès, club del qual procedeix. A França Velasco també va conquistar la lliga i va aconseguir una històrica classificació per als vuitens de final de la Champions, on el conjunt francès va perdre plantant cara al Barça al Palau. 

“És un gran repte”

Velasco firma amb el Barça per dues temporades, fins al juny de 2023, i farà dupla amb el fins ara tècnic de la base Sergi Altisent, que serà el segon entrenador. 

Per a Velasco, el seu fitxatge per al Barça suposa “un gran repte”. “És un Club enorme i és important conèixer bé com funciona tot per ubicar-te i saber on estàs per enfocar el treball en la direcció correcte, alineada amb el projecte que comença”, diu el tècnic. 

“Tinc una filosofia de joc clara, una metodologia molt definida i és una sort i un avantatge el fet d’haver treballat amb diversos dels jugadors amb qui em retrobaré al Barça”, admet Velasco. “El meu objectiu és treure el millor rendiment de cada un dels jugadors i fer un equip que sigui dominador, és molt bo que s’hagi guanyat la lliga perquè és un input positiu i s’ha d’intentar aprofitar aquesta inèrcia per seguir guanyant”, diu Velasco. 

“Cap entrenador pot prometre títols, el que sí que puc prometre és la màxima implicació amb el projecte que proposa el Club i treballar tots junts per aconseguir l’objectiu final que és guanyar”, explica en les seves primeres paraules com a tècnic blaugrana als Mitjans del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut