El Barça de futbol sala guanya la tercera Champions

El Barça de futbol sala guanya la tercera Champions

L’equip de futbol sala torna a regnar a Europa sis anys després de l’últim títol aconseguit a Bakú i després de tres intents frustrats

El Barça de futbol sala ja té tres Champions i Andreu Plaza ja té l’únic títol que li faltava com a entrenador blaugrana. L’equip ha repetit els èxits de Lleida (2012) i Bakú (2014), aleshores superant el Dinamo de Moscou a la final, i ara ha guanyat la tercera Champions davant ElPozo (2-1) en la primera final de la història disputada per dos equips de la lliga espanyola. 

La reconquesta 

Feia 6 anys que el Barça no guanyava la Champions. I des d’aleshores, tres intents frustrats: una derrota a la final contra Kairat el 2015 encara amb Marc Carmona a la banqueta; i dues semifinals perdudes contra Movsitar Inter i Kairat ja amb Plaza d’entrenador el 2018 a Saragossa i el 2019 a Almati. El Barça té el rècord d’haver arribat sempre a la Final Four en les set participacions en la màxima competició europea amb el següent balanç: tres títols (2012, 2014 i 2020); un subcampionat (2015); i tres terceres posicions (2013, 2018 i 2019).

Tercera Champions de Lozano i rècord de títols

Sergio Lozano és l’únic integrant de la plantilla blaugrana que ha guanyat les tres Champions amb el Barça, i té l’honor d’aixecar el trofeu de campions com ja van fer en el seu dia Javi Rodríguez (2012) i Jordi Torras (2014). Amb aquesta Champions, Lozano també supera a Sedano com a jugador amb més títols de la història del Barça de futbol sala. Lozano té 23 títols de blaugrana i Sedano es va retirar amb 22.

També té tres Champions Daniel, que en va guanyar dues amb Movistar Inter, i ara s’estrena amb la samarreta del Barça. Darrere d’ells, Aicardo i Dyego tenen dues Champions amb el Barça (2014 i 2020), i Marcenio també té dos títols, un amb Gazprom i un altre amb el Barça (2020). La resta de l’actual plantilla, tots guanyen per primera vegada el títol més important de Clubs a escala europea. Cal remarcar que els jugadors que van deixar l’equip el 30 de juny passat també són campions perquè van disputar la Main i la Elite Round amb el Barça: Roger, Juanjo, Arthur, Boyis i Rivillos.

La culminació del projecte Txus Lahoz i Andreu Plaza 

En la cinquena temporada al capdavant del Barça de futbol sala, el projecte de Txus Lahoz i Andreu Plaza ha guanyat tots els títols possibles: una Champions (2020), una lliga (2019), dues Copes d’Espanya (2019 i 2020), dues Copes del Rei (2018 i 2019), una Supercopa d’Espanya (2019) i tres Copes Catalunya (2016, 2017 i 2018).

Segon Club amb més Champions

En el palmarès de Champions, Movistar Inter és el Club amb més Champions guanyades, un total de cinc; seguit ara ja pel Barça amb tres títols; i per darrere Kairat i el desaparegut Playas de Castellón, amb dos títols.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut