Les pinzellades de Pelé a l'Spotify Camp Nou

Les pinzellades de Pelé a l'Spotify Camp Nou

L'exfutbolista brasiler va jugar tres partits a l'Estadi defensant l'elàstica del Santos i, com era d'esperar, va deixar la seva empremta al fons de la xarxa blaugrana

Amb el sobrenom d''O Rei', el jugador brasiler va jugar a l'Estadi en tres ocasions. Les tres amb la samarreta del Santos i en partit amistós. 

Dos gols en el seu debut a l'Estadi

El 28 de juny de 1959, per primera vegada, els tacs del llegendari jugador nascut a Três Corações van trepitjar la gespa del Camp Nou. Va ser una inauguració amb focus. Perquè l'estel·lar futbolista de 18 anys, que feia un any havia conduït Brasil a la consecució del seu primer Mundial, es va apuntar dos dels gols del Santos. Un elenc que va derrotar al Barça d'Helenio Herrera per 1-5. 

En aquella golejada incontestable, el conjunt de São Paulo va desplegar una exhibició de futbol i no va permetre cap argument futbolístic al Barça; vigent campió de Lliga i de Copa. Val a dir, però, que aquell dia els blaugranes van presentar un 11 ple de suplents. 

Nova diana en la seva segona visita

Pelé estava abonat al gol al Camp Nou. Perquè en el seu segon amistós amb la samarreta del Santos al coliseu barcelonista també va veure porteria. Ara bé, aquell 3 de juliol de 1960, la festivitat de la Perla Negra no va evitar el triomf culer per 4-3

En la primera victòria del Barça davant el Santos, en la primera meitat, el geni de l'equip blanc i negre va quedar eclipsat per les figures blaugranes. Luis SuárezLadislau Kubala van contribuir amb escreixos a uns primers 45 minuts d'ensomni; els homes de Ljubiša Broćić van situar el 4-0. La segona part ja va dibuixar una altra història. El Santos i Pelé van agafar el relleu de l'espectacle per tancar el marcador en un apassionant 4-3. 

Una darrera presència apagada 

El darrer precedent que guarda la compareixença d'aquesta gran figura del futbol al Camp Nou és el del 12 de juny de 1963. El resultat final va ser de 2-0 favorable als barcelonistes. Pereda i Zaballa van ser els autors de les dianes barcelonistes. 

PELE CAMP NOU-min
Pelé sobre el Camp Nou en el Barça-Santos del 12 de juny del 1963 (2-0)

Aquella nit, el doble campió del món amb la Canarinha no va exposar la seva màgia característica davant una parròquia culer il·lusionada per la visita d'un dels millors futbolistes del món i de la història. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut