Mor Pelé, llegenda del futbol

Mor Pelé, llegenda del futbol

L’històric futbolista brasiler ha mort aquest dijous 29 de desembre a l’edat de 82 anys

El món del futbol està de dol. Aquest dijous 29 de desembre ha mort l’històric exjugador Pelé, a l’edat de 82 anys. 

Nascut el 23 d’octubre de 1940, Edson Arantes do Nascimento, més conegut com a Pelé, és considerat un dels millors jugadors de la història del futbol. El brasiler va jugar al Santos del 1956 fins al 1974, convertint-se en una llegenda absoluta del Club brasiler. Finalment, del 1975 fins al 1980, Pelé va jugar al New York Cosmos dels Estats Units, tancant així la seva carrera. 


‘O Rei’ dels Mundials
 

Pel que fa a la selecció brasilera, l’històric jugador va disputar un total de 92 partits, marcant 77 gols i sent encara, a dia d’avui empatat amb Neymar Jr, el màxim golejador històric de la selecció. A més, és l’únic jugador de la història que ha guanyat un total de tres Mundials: 1958, 1962 i 1970. 

Un ampli palmarès també a nivell de Clubs  

Pelé, a més, va guanyar sis cops la Serie A del Brasil, i també una Lliga Nord-americana amb els New York Cosmos. També, amb el conjunt brasiler, guanyaria dues Copa Libertadores i dues Copes Intercontinentals, a més d’una Supercopa de Campions Intercontinentals. Pel que fa a campionats regionals, guanyaria 10 Campionats Paulistas, i quatre vegades el Torneig Río-São Paulo. 

També cal recordar que l'exfutbolista brasiler va jugar tres partits a l'Estadi culer defensant l'elàstica del Santos i, com era d'esperar, va deixar la seva empremta al fons de la xarxa blaugrana.

Amb més de 1.000 gols com a professional, Pelé és considerat un davanter d’època, i la seva llegenda va molt més enllà del futbol. Serà recordat sempre com un dels jugadors més importants en la història d’aquest esport, i la seva llegenda és ja eterna. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut