Joan Gamper

Joan Gamper

Fundador del FC Barcelona el 29 de novembre del 1899 i cinc vegades president del Club entre el 1908 i el 1925, Joan Gamper (Winterthur, Suïssa, 1877 – Barcelona 1930) també ha passat a la història per ser la primera figura que va tenir el Barça

El suís va ser un veritable exemple del que era un sportman a finals del segle XIX, un practicant avantatjat de múltiples modalitats esportives, ja que va sobresortir en natació, rugbi, ciclisme, atletisme i, sobretot, futbol. Arribat a la Ciutat Comtal l’any 1898, era un habitual practicant d’aquest esport als carrers del barri de Sant Gervasi i, des de finals del 1899, al nounat Barça dels seus amors. Interessat com estava a jugar a futbol per damunt de tot, es va reservar el càrrec de capità i no va assolir per primer cop la presidència del Club fins nou anys després, per tal de salvar-lo de la seva desaparició.

En aquells temps heroics del futbol, Gamper destacava a la davantera molt per sobre de tots els seus companys. El públic de l’època es quedava bocabadat amb aquell jugador helvètic que deien els cronistes que feia jocs malabars amb els peus i que va assolir una desorbitada mitjana golejadora totalment impensable avui dia.

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1899-1903
  • Partits jugats: 54
  • Gols marcats: 123

Títols

  • 1 Copa Macaya (1901/02)
  • 1 Copa Barcelona (1902/03)
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut