CH Jaca 3 – Barça 2. S'escapa la Copa

Després de guanyar al Puigcerdà (4-3) a les semifinals, el Jaca es va tornar a interposar entre el Barça i un nou títol

El Barça Hockey Gel s'ha trobat amb una bèstia negra aquesta temporada: el CH Jaca. Si fa uns dies els aragonesos guanyaven la final de la lliga davant els blaugranes, aquest cop ho farien en la final de la Copa del Rei. El mateix resultat, 3-2, va deixar al Barça sense poder aixecar el seu setè títol de campió de Copa, i tanca així una temporada amb dos subcampionats.

La competició pels d'Eynar Meyerson començava amb les semifinals davant el CG Puigcerdà, campió l'edició anterior. Els blaugranes no es van sentir còmodes durant el primer parcial, que va acabar amb un 1 a 2 en contra. Un avantatge que ampliarien els gironins fins a l'1 a 3 al minut 24. La reacció es va fer esperar, però va arribar a temps. Lecourtois feia el segon gol pel Barça just abans d'acabar el segon temps, i Àlex Torres empatava el partit al minut 7 de l'últim parcial.

Amb el 3-3, cap dels dos equips prenia massa riscos, conscients del que podria significar un gol en contra a les acaballes del matx. Fins que a falta de només 20 segons pel final, Adrián Ubieto assistia a Quim Muratet per donar el passi a la final als de Meyerson, per un ajustat 4-3.

Una nova final davant el Jaca

A la final, de nou tocava enfrontar-se al CH Jaca, vigent campió de lliga i que venia de guanyar per 5 a 2 al Majadahonda, amfritrions del torneig. El Barça volia la revenja, però seria de nou el Jaca qui colpejaria primer, amb un gol només transcorreguts tres minuts de partit.

Tocava remuntar de nou, situació en què ja s'havien vist els blaugranes davant aquest mateix rival la setmana anterior. Però fins al minut 37 de partit no estrenaria el marcador el Barça, amb un nou gol de Lecourtois. Ràpidament es tornava a posar per davant el Jaca, just a l'inici de l'últim període, fins que novament al minut 47 empatava el Barça, aquest cop per mitjà de Pol Giménez.

Es repetia el guió de les semifinals. Marcador igualat quan faltaven de 13 minuts pel final, i ambdós equips amb la necessitat de marcar el gol que els donés el títol. Però aquest cop el desenllaç seria diferent. Jaime Capillas feia el 3 a 2 pel CH Jaca al minut 51, i el Barça no seria capaç de forçar el temps afegit.

Fi de la temporada

Nova desfeta davant el Jaca, l'equip més en forma aquesta temporada en la competició nacional. No obstant, la derrota no entela el gran paper del Barça durant aquest curs. Dos subcampionats, de lliga i de copa, havent tingut ben a prop ambdós títols. Sens dubte, una motivació extra per afrontar la temporada vinent amb encara més il·lusió.