El FC Barcelona col·labora per una final de la Copa de la Reina sostenible i inclusiva

El FC Barcelona col·labora per una final de la Copa de la Reina sostenible i inclusiva

La feina conjunta entre el Club, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), l’Ajuntament de Saragossa i la Reial Societat ha fet possible complir aquest objectiu que posa de manifest la importància que tenen per les parts implicades cadascuna de les iniciatives

El primer equip de futbol femení del FC Barcelona juga demà la final de la Copa de la Reina davant la Reial Societat a Saragossa en un partit que serà sostenible i inclusiu. Gràcies a la feina conjunta entre el Club, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), l’Ajuntament de Saragossa i la Reial Societat ha estat possible complir aquest objectiu que posa de manifest la importància que tenen per a les parts implicades cadascuna de les iniciatives que es duran a terme aquest dissabte.

D’aquesta manera, la RFEF mesurarà la petjada de carboni, i l’Ajuntament de Saragossa habilitarà autobusos elèctrics que connectaran l'estació de l'AVE i altres punts de la ciutat amb La Romareda. Els implicats han realitzat també una sèrie de comunicacions als aficionats i aficionades fent una crida a desplaçar-se en transport sostenible al partit, evitant en la mesura del possible el vehicle privat. A més, en aquesta mateixa línia, la Fan Zone se situarà a escassos minuts de l'estadi, fomentant els desplaçaments a peu i l'Ajuntament de Saragossa posarà en marxa un sistema especial de descomptes per utilitzar el servei de bicicletes, patinets elèctrics i motos elèctriques per anar al partit.

L’impacte de cadascuna d’aquestes iniciatives relacionades amb la mobilitat es mesurarà a través de la calculadora proporcionada pel Comitè Olímpic Espanyol (COE), posant a més en marxa una enquesta que es farà al públic assistent i es repartiran també bosses amb material reciclat i reciclable per poder dipositar els residus. Aquesta acció es reforçarà amb la instal·lació d'illes emergents als accessos a l'estadi, que animaran a fer un reciclatge correcte dels residus. Cal remarcar també que es reciclaran totes les lones del partit, per ser reconvertides en articles de segon ús, gràcies a l'acord amb empreses d'inserció laboral.

Posteriorment, en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat, es realitzarà la compensació al conegut com a “Bosc dels Saragossans”, mitjançant la plantació d'arbres a l'hivern.

Una final pionera en matèria d’inclusió

Des del punt de vista inclusiu, la final de la Copa de la Reina serà narrada per a persones cegues, igual que es va fer a la final de la Copa del Rei, on també es van posar en marxa mesures sostenibles i es va mesurar la petjada de carboni. La RFEF, a través del departament d'Igualtat, Responsabilitat Social i Sostenibilitat, vol avançar en aquestes matèries portant els diferents projectes de manera igualitària a partits femenins i masculins.

Finalment, i com a novetat en aquesta ocasió, s'ha posat en marxa un programa inclusiu que, a partir d'ara, comptarà amb persones refugiades i vulnerables als serveis de càtering i hostaleria dels partits organitzats per la Reial Federació Espanyola de Futbol. Cal destacar que el partit de demà dissabte serà també pioner en aquest aspecte.

Nova landing de sostenibilitat al web del Club

La sostenibilitat és un tema clau per a la viabilitat de les societats actuals arreu del món, i incorporant-la com un dels tres pilars estratègics, el Club mostra el seu compromís per disminuir el seu impacte ambiental i augmentar la qualitat de vida de les persones. En aquest sentit, un dels punts que ha treballat el Club és la creació d’un apartat al web dedicat a la sostenibilitat, un espai on s’aniran mostrant les iniciatives que s'estan duent a terme des del FC Barcelona al voltant d’aquesta matèria, les notícies relacionades i els informes, les certificacions de què disposa el Club, així com contingut audiovisual, entre d’altres.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut