Igualat el rècord de títols en una mateixa temporada

Igualat el rècord de títols en una mateixa temporada

Amb 19 títols entre els sis equips professionals, el FC Barcelona ha firmat una temporada per a la història

Que el FC Barcelona és molt Més que un club ja fa temps que està fora de qualsevol mena de dubte. Però per si encara queda algú que ho qüestioni, també queda demostrat a base de títols. I molts. Perquè després que el Barça de futbol sala hagi guanyat la Lliga a Jaén s'ha complert un fet inèdit: els sis equips professionals culers (futbol masculí, futbol femení, bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei) han guanyat cadascun les seves Lligues.

Un sis de sis que no havia passat mai a la història i que segella una gran temporada esportiva, però no només això. Per refermar aquesta idea, i si obrim una mica el focus, veiem que aquests sis equips han guanyat un total de 19 títols, fet que suposa igualar el rècord històric de l'Entitat amb una xifra que només s'havia aconseguit quatre vegades anteriorment. El primer va ser la temporada 2011/12, el segon, en la 2014/15 i, després, dues vegades seguides, en la 2017/18 i la 2018/19.

Cinc títols en futbol

Fem una mica de repàs. Pel que fa al futbol masculí, l'equip comandat per Xavi Hernández ha tancat el curs amb dos trofeus. La Lliga, guanyada amb molta solvència i acumulant rècords defensius, i la Supercopa d'Espanya, amb una gran victòria en el Clàssic a la final.

_GP20950

El Barça femení, per la seva banda, ha aconseguit un triplet. A més de la quarta Lliga consecutiva, i la Supercopa d'Espanya, les de Jonatan Giráldez van arribar a la glòria europea per segona vegada en superar el Wolfsburg a la final de la Champions.

Cinc més entre bàsquet i hoquei

Passant al bàsquet, la temporada va començar quan es guanyar la Lliga Catalana ACB en superar el Joventut de Badalona a la final i va acabar amb un gran gust de boca després d'una final de Lliga en què es va esclafar el Reial Madrid. I ja en van set.

_SGB6538

Per arribar a la desena cal afegir-hi els tres títols d'hoquei patins. L'últim de tots ha estat la Lliga, amb un 3-0 en la final contra el Liceo, però abans havien arribat la Copa del Rei i també la Supercopa d'Espanya, firmant així un triplet a les competicions nacionals.

Handbol i futbol sala, els més triomfadors

I els dos equips més llorejats d'aquesta temporada han estat el d'handbol i el de futbol sala. Començant pel primer, els de Carlos Ortega han aixecat cinc títols. A banda de la tretzena Lliga consecutiva, també han revalidat el títol de la Copa del Rei, han aconseguit la Copa Asobal i s'han convertit en els primers guanyadors de la Supercopa Ibèrica, un trofeu de nova creació en què van superar el Porto portuguès a la final, a més de la Supercopa catalana.

_MGA2136

Per arribar a aquesta xifra de 19 títols totals falta sumar-hi els quatre de futbol sala. El més recent, aquest divendres, amb la Lliga guanyada a Jaén, que ha servit per posar la cirereta a una grandíssima temporada. Els de Jesús Velasco també han sumat la Copa del Rei, la Supercopa d'Espanya i la Copa Catalunya. El Museu del FC Barcelona va creixent, i que no deixi de fer-ho mai.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut