Un sis de sis històric

Un sis de sis històric

Per primera vegada a la història del Club, els blaugranes han aconseguit guanyar totes les Lligues de tots els esports professionals

Els culers no en tenen prou amb una sola mà per comptabilitzar els títols de Lliga que aquesta temporada ha guanyat el FC Barcelona. I és que després de la consecució del títol de Lliga del futbol sala d'aquest divendres, el Club ha registrat una fita inèdita: proclamar-se campió de Lliga en tots i cadascun dels sis esports professionals. Un sis de sis històric que demostra que el Barça és Més que un club. Però no només això, perquè si comptem tots els títols aconseguits pels sis equips professionals la xifra puja a 19, fet que iguala el rècord històric en una mateixa temporada.

L'handbol, el primer de tots

El primer equip a engegar el camí d'aquesta gran fita va ser l'handbol. El conjunt dirigit per Carlos Ortega es va proclamar campió de Lliga el 4 d'abril a set jornades per al final de la competició.

Els blaugranes van aconseguir la seva 30a Lliga domèstica, la tretzena consecutiva després de derrotar el Recoletas At. Valladolid, en un partit jugat al Palau Blaugrana i on es van acabar imposant per 32-24.

_MGA8875

Les Lligues de futbol

Després que la primera secció aconseguís el títol va ser el torn dels equips de futbol. Vint-i-sis dies més tard que l'handbol es proclamés campió, el Barça Femení de Jonatan Giraldez va alçar-se amb el títol el 30 d'abril quan encara faltaven quatre jornades per acabar la competició. El trofeu va suposar la vuitena Lliga per a l'equip, la quarta de manera consecutiva.

Uns dies més tard va ser el torn del masculí. El 14 de maig al camp de l'Espanyol, els de Xavi Hernández van tornar a proclamar-se campions de Lliga quatre anys després de l'última vegada. Els culers van posar la cirereta a una gran temporada on van deixar xifres defensives estratosfèriques i on Ter Stegen i Lewandowski van ser premiats amb el Zamora i el Pitxitxi respectivament.

_SG_8417

L'hoquei, el bàsquet i el futbol sala, 3-0 i campions

L’OK Lliga va recuperar el color blaugrana el 15 de juny. Els d’Edu Castro van proclamar-se campions per la via ràpida després de derrotar el Liceo amb un 3-0 a l’eliminatòria. Els culers van tancar la temporada de la millor manera firmant un play-off extraordinari i aconseguint la 33a Lliga de la secció.

El bàsquet va seguir els mateixos passos que l’hoquei. El conjunt dirigit per Saras Jasikevicius va alçar-se amb el trofeu després de vèncer el Reial Madrid en un play-off trepidant en què els blaugranes van aconseguir les tres victòries seguides (3-0) i en el qual no han donat cap opció a l’equip blanc. La segona Lliga en tres temporades i la i vintena de l’equip de bàsquet.

_SGB6538

Finalment, el futbol sala ha estat l’encarregat de posar la cirereta de la mateixa manera. Després de guanyar a l'Olivo Arena de Jaén, el conjunt dirigit per Jesús Velasco ha culminat un play-off immaculat i va poder celebrar la setena Lliga de la història de la secció. 

Un ple inèdit

L'únic cop que el FC Barcelona ha aconseguit proclamar-se campió en totes les competicions domèstiques a què aspirava va ser en la temporada del centenari (1998/1999). En aquell moment, però, encara no s’havia integrat ni l'equip femení ni hi havia hagut la professionalització del futbol sala i, per tant, no era possible arribar a aquesta xifra. Ara bé, a partir del 2006, quan els dos equips ja es van consolidar, el Club tampoc havia aconseguit aixecar el trofeu en totes les disciplines en una sola temporada, fins ara.

WhatsApp Image 2023-06-23 at 23.48.17

En dues ocasions va estar molt a prop d’arribar al sis de sis. Tant a la temporada 2011/12 com a la 2020/21, tots els equips professionals van guanyar la Lliga excepte el primer equip de futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut