El primer equip de futbol masculí del FC Barcelona viatja en AVE a Madrid

El primer equip de futbol masculí del FC Barcelona viatja en AVE a Madrid

El Club mostra el seu compromís amb la sostenibilitat i ha optat per fer el viatge a Madrid en tren, de cara al seu partit d’aquest diumenge contra el Getafe

El FC Barcelona mostra un cop més el seu compromís amb la sostenibilitat i ha optat per fer el viatge a Madrid en AVE, de cara al seu partit d’aquest diumenge, a les 16.15 hores, contra el Getafe. Aquesta decisió representa un canvi significatiu en el futbol d’elit masculí, ja que fins ara els seus equips professionals han utilitzat pràcticament sempre l’avió per als seus desplaçaments. A partir d’ara està previst que sempre que la infraestructura ferroviària ho permeti, així com l’agenda competitiva, aquesta sigui una tendència que es vagi incorporant de manera progressiva en els hàbits de desplaçament.

El trajecte en tren entre Barcelona i Madrid és l’opció més sostenible per viatjar. Els trens elèctrics de Renfe es mouen amb energia amb certificat de garantia d’origen 100% renovable, per la qual cosa no emeten emissions de CO2. En aquest sentit, el cotxe emet 65,6 kg i l'avió 115,5 kg de diòxid de carboni per un trajecte entre les dues capitals, segons dades del portal ecopassenger.org. Així mateix, el FC Barcelona compleix amb l’ODS 7 d’energia neta i assequible, a la vegada que redueix la seva empremta de carboni. Amb aquesta mesura, tot i que les emissions per tren són de 18,4kg de CO2 per trajecte, el fet que el subministrament energètic d’aquest comboi sigui procedent d’energies renovables, fa que no hi hagi emissions.

Cal recordar que la sostenibilitat és un dels tres pilars del Pla Estratègic 2021-2026 del Club, entesa des de diferents àmbits: l’econòmic i de governança, l’esportiu, el social i l’ambiental. D'acord amb aquest plantejament, el Club treballa per promoure un desenvolupament sostenible en tots els seus àmbits d’actuació i així assolir algunes de les principals certificacions de referència en matèria de sostenibilitat. En aquesta línia, el FC Barcelona ha obtingut recentment dues certificacions Biosphere, reconeixements que verifiquen que tant el Club com el Museu desenvolupen els seus béns i serveis d'acord amb un model responsable amb la societat i el medi ambient.

Doble certificació Biosphere

La certificació Biosphere està alineada amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i l’atorga l'Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent creat el 1995 amb l'objectiu d'impulsar accions i programes de desenvolupament sostenible. L'ITR va néixer amb el suport de la UNESCO i és membre fundador del Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC), afavorit per la Fundació de les Nacions Unides. Des del 2017, Biosphere s'ha constituït com el primer sistema de certificació en sostenibilitat a nivell mundial alineat amb l'Agenda 2030, els seus 169 objectius i 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El Club i el Museu han estat reconeguts amb aquesta certificació després de reportar un total de 202 indicadors -111 del Club i 91 del Museu- relacionats amb temàtiques com el canvi climàtic, l’energia sostenible, l’aigua, la biodiversitat, la protecció i el consum responsables, així com les infraestructures sostenibles. També les destinacions turístiques sostenibles, el patrimoni cultural, el desenvolupament econòmic i inclusiu, la seguretat i la salut, la promoció de la formació inclusiva i de qualitat, la igualtat de gènere i l’empoderament femení, la reducció de les desigualtats i el treball digne, entre d’altres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut