91.062 persones fan força contra l’ELA

91.062 persones fan força contra l’ELA

L’Spotify Camp Nou presenta una entrada excel·lent en una jornada en què Juan Carlos Unzué i la resta de l’equip ELA han estat els grans protagonistes

El camp ha estat un clam. Un total de 91.062 persones s’han reunit a l’Spotify Camp Nou per fer força contra l’ELA (esclerosi lateral amiotròfica), una malaltia neurodegenerativa que actualment no té cura. A tots ells ha volgut donar les gràcies Juan Carlos Unzué, el ‘culpable’ del gran espectacle que s’ha viscut sobre la gespa aquest dimecres, amb el Barça de Xavi i el Manchester City de Guardiola veient-se les cares en un amistós dels que fan goig.

 

“Vull donar les gràcies al FC Barcelona i al Manchester City pel seu compromís i sensibilitat amb la nostra causa. També vull donar les gràcies a totes les persones que han comprat l’entrada, així com a totes les persones que han donat a través de la fila zero. Els vull fer saber a tots que els integrants de l’equip de l’ELA -presents també sobre la gespa- volem seguir vivint i gaudint de la vida”, ha declarat Unzué, instants abans de dur a terme la sacada d’honor enmig d’una sonora ovació del públic assistent.

Unzué, un temps a cada banqueta

Un cop arrencat el partit, Unzué s’ha posicionat al costat de Josep Guardiola, des d’on ha seguit tot el primer temps. A la segona meitat ha canviat de banqueta, situant-se com a ‘segon’ de Xavi Hernández. Amb tots dos tècnics se l’ha vist a gust, somrient i conversant sobre futbol. Totes dues imatges ja valien el preu de l’entrada, igual que la salutació prèvia entre Guardiola i Xavi, que es retrobaven per primera vegada des que un fos tècnic de l’altre entre el 2008 i el 2012.

 

Miki Núñez canta l’himne benèfic

Un altre dels protagonistes del vespre ha estat Miki Núñez, que ha interpretat la cançó ‘Ara’, un himne benèfic que simbolitza la lluita contra l’ELA. Cal recordar que la cançó també té fins solidaris i tots els beneficis que es recullin pels drets de reproducció de la cançó es destinaran a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, dedicada a millorar la qualitat de vida dels afectats d’ELA i lluitar perquè aquesta malaltia trobi una cura. De la mateixa manera, també s'ha vist a l'Estadi una bufanda commemorativa que també té fins benèfics que aniran destinats a la Fundación Luzón.

De ben segur que el que s’ha viscut a l’Spotify Camp Nou servirà per avançar en la lluita contra l’ELA. Ara, tal com demanava també Unzué en el seu discurs inicial, només cal un últim pas: “Que es desbloquegi i es tramiti la Llei ELA, no hi ha temps per perdre”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut