Pumas i Montpellier seran els rivals del Barça masculí i femení en el Trofeu Joan Gamper

Pumas i Montpellier seran els rivals del Barça masculí i femení en el Trofeu Joan Gamper

El partit de l’equip de Xavi Hernández serà el 7 d’agost a l’Spotify Camp Nou a les 20 h i el de l’equip de Jonatan Giráldez el dimarts 23 a les 20 h a l’Estadi Johan Cruyff

El Trofeu Joan Gamper, que per segona vegada a la història disputaran els equips de futbol masculí i femení, ja té dates i rivals. El Barça de Xavi Hernández jugarà el diumenge 7 d’agost a les 20 hores a l’Spotify Camp Nou contra el Club Universidad Nacional de Mèxic, conegut com els Pumas, mentre que l’equip de Jonatan Giráldez ho farà uns dies després, el 23 d’agost, a les 20 h contra el Montpellier Hérault Sport Club, a l’Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva.

La impossibilitat de trobar un mateix Club rival amb equip masculí i femení disponible en aquestes dates del calendari no ha permès que els dos equips de futbol del Barça puguin tornar a compartir la mateixa jornada per disputar el trofeu que porta el nom del fundador i que enguany arriba a la 57a edició.

La renúncia de la Roma a disputar el torneig amb un marge de temps que limitava les opcions de trobar clubs que permetessin celebrar la Festa del Gamper el mateix dia, i finalment s’ha optat per fer-ho per separat i poder garantir que els dos equips blaugrana poguessin disputar el seu trofeu. D’aquesta manera, s’ha trobat una data en el calendari de l’equip de Jonatan Giráldez que també permetrà garantir la presència de les jugadores que hauran jugat l’Eurocopa en la presentació oficial del Barça Femení.

Pumas, el club originari d'Hugo Sánchez

El Club de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), fundat al 1954, està molt consolidat al campionat mexicà (porta des del seu ascens l'any 1962 a la màxima competició de manera consecutiva) i destaca per tenir una de les millors canteres del futbol mexicà i que ha exportat més jugadors formats a les seves categories inferiors.

El  més conegut i rellevant de tots és el davanter Hugo Sánchez, que també va ser el seu entrenador i va portar l’equip a guanyar els tornejos d’Apertura i Clausura al 2004, un any en què l’equip mexicà també va guanyar el trofeu Santiago Bernabéu. Els Pumas han conquerit set cops el campionat de lliga i també han guanyat tres cops la Copa de Campions de la CONCACAF, tot i que el seu últim títol va ser el torneig d’Apertura del 2011.

L’equip mexicà estarà molt més rodat, ja que va començar la pretemporada a finals de maig i el passat 3 de juliol ja va disputar el primer partit al torneig d’Apertura amb un empat davant el Xolos de Tijuana (1-1). L’equip mexicà ha iniciat una nova etapa aquesta temporada de la mà del nou entrenador, Andrés Lillini, amb una renovació de la plantilla que ha passat per la marxa de jugadors emblemàtics com els capitans Alfredo Talavera i Alan Mozo per incorporar futbolistes com Gustavo del Prete i Eduardo ‘Toto’ Salvio, amb l'objectiu de reforçar un equip que vol recuperar èpoques glorioses de la seva història. 

 

El Montpellier HSC, per la seva part, serà el rival del Barça Femení en el partit del 23 d’agost a l’Estadi Johan Cruyff. L’equip francès, entrenat per Yannick Chandioux, que va finalitzar en 5a posició el campionat francès la passada temporada, compta com a jugadores més destacades amb la davantera alemanya Lena Petermann, la francesa Faustine Robert o la migcampista eslovaca Dominika Škorvánková.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut