El Trofeu Joan Gamper serà contra la Juventus

El Trofeu Joan Gamper serà contra la Juventus

Per primera vegada en la història, el Barça masculí i el femení disputaran el Gamper, al Camp Nou, i davant els respectius equips masculins i femenins del club italià

El Trofeu Joan Gamper 2021 serà encara més especial que habitualment. I és que en aquesta 56a edició del torneig, el FC Barcelona participarà amb els seus dos primers equips de futbol: el masculí i el femení. El rival de tots dos, la Juventus, que també arribarà amb els seus dos conjunts. 

Doble duel històric, doncs, que significarà l'estrena del Barça Femení en un Gamper. Serà al Camp Nou, el proper 8 d'agost, el dia del retorn del futbol i del públic a l'Estadi. El Barça Femení de Jonatan Giráldez jugarà a les 18.00 hores, mentre que l'equip de Ronald Koeman ho farà a les 21.30 hores. Les entrades ja estan disponibles:

Així, serà una jornada especial que podrà comptar amb la presència dels culers, fins a un 20% de l'aforament del Camp Nou. És a dir, 19.869 espectadors que podran formar part d'aquest dia històric. 

A més, a banda de viure'l en directe des de les grades de l'Estadi, i com tots els partits d'aquesta pretemporada, el matx es podrà seguir a tot el món a través de Barça TV+.

L’última visita al Gamper, el 2005

El darrer cop que el conjunt torinès va disputar el Trofeu Joan Gamper va ser a l’edició del 2005, ara fa 16 anys. Un partit especialment recordat per la gran exhibició de Leo Messi, amb només 18 anys, que va enlluernar a tot el món del futbol, inclòs Fabio Capello, l’entrenador rival. El duel va acabar amb empat (2-2), amb gols d’Iniesta i Gio Van Bronckhorst per als culers, i Del Piero i Trezeguet per part visitant. Als penals, els italians es van emportar el triomf per 2-4.

 

Tot i així, aquest no és el darrer amistós entre ambdós conjunts: a la pretemporada del 2017, fa quatre anys, també es van veure les cares al Met Life de Nova Jersey, en el partit corresponent a la International Champions Cup que va finalitzar amb triomf culer per 2-1, amb doblet de Neymar Jr i gol de Chiellini.

Un rival habitual en els darrers anys

Però si ens fixem en partits oficials, a les darreres temporades a Europa, Barça i Juventus s’han vist les cares en diverses ocasions. Sense anar més lluny, en la passada edició de la Champions tots dos equips van coincidir a la fase de grups, amb victòria blaugrana a Torí (0-2) i derrota al Camp Nou (0-3).

També al curs 2017/18 van compartir grup, amb triomf culer (3-0) i empat (0-0), i l’anterior, la 2016/17, els italians van eliminar el Barça als quarts de final amb un 3-0 a Torí i un 0-0 al Camp Nou.

El duel més recordat entre tots dos equips, però, és la gran final de Berlín del 2015, on els blaugrana van guanyar la 5a Champions de la història del Club davant la Juventus, amb gols de Rakitic, Luis Suárez i Neymar Jr. En total, 21 enfrontaments entre tots dos equips al llarg de la història, 16 d'oficials i cinc d'amistosos. Nou victòries culers, sis empats i sis derrotes.

 

El Femení, també amb precedent favorable

A més, el Barça Femení també s’ha vist les cares recentment davant la Juventus. Va ser a la Champions 2019/20, quan es van enfrontar als setzens de final. Les culers van vèncer a Torí per 0-2, amb gols d’Alexia Putellas i Marta Torrejón, i també al Johan Cruyff per 2-1, amb dianes d’Alèxia i Girelli en pròpia porteria. 

Juventus FC - FC Barcelona femení UWCL

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut