El cas únic dels Mingueza

El cas únic dels Mingueza

Ari i Òscar han apuntat una fita en la història blaugrana i en el futbol estatal: s'han convertit en els primers germans que juguen simultàniament en el primer equip femení i en el masculí del mateix club

Ari Mingueza i Òscar Mingueza. Dos germans amb focus en el primer equip femení i masculí del FC Barcelona. Dos futbolistes que han entrat en les pàgines daurades del futbol culer, i de l'estatal. Perquè s'han convertit en els primers germans que comparteixen aparicions simultànies en l'elit del futbol d'un mateix club. 

Una vida de blaugrana

Dos culers de bressol. Si el defensa de 21 anys, a la Masia des del Benjamí B, va debutar de manera brillant amb el primer equip davant el Dinamo de Kíev (0-4) el passat 24 de novembre de 2020, la migcampista de 17 anys, que ha passat per totes les categories inferiors barcelonistes, ho feia el passat 6 de març en la victòria davant el Santa Teresa (0-3).

Aquell mateix 6 de març, hores més tard, el 28 blaugrana sumava la seva 17a aparició amb el primer equip (Osasuna 0 - Barça 2). D'aquesta manera, Ari Mingueza i Òscar Mingueza esdevenien els primers germans de la història blaugrana i del futbol estatal en jugar a la vegada en el primer equip femení i masculí. El cognom Mingueza va prendre força i va escriure un precedent únic.

Altres germans en el món del futbol

És cert que altres germans han coincidit en el primer equip culer. Thiago i Rafinha Alcantara, Giovani i Jonathan Dos Santos, Frank i Ronald de Boer, Llorenç i Joquim Rifé o César i Ricardo Rodríguez, entre d'altres. 

També trobem una semblança en els Szymanowski. Ambdós futbolistes argentins han competit en l'elit del futbol espanyol. Si Alexander ho ha fet al Leganés, actualment defensa els interessos del Recreativo de Huelva, Marianela, actualment en l'Espanyol, ha lluït els colors de Betis, Atlètic de Madrid, el València i Rayo. Ara bé, mai han convergit en el primer equip d'un mateix club.

Ara bé, al futbol europeu sí que es troba un cas idèntic als dels Mingueza. Viatgem fins a Alemanya, en concret al Bayern Leverkusen, on juguen els germans Florian Wirtz i Julianne Wirtz a l'equip masculí i femení, respectivament. Germans que comparteixen sang i colors. En el cas d'Ari Mingueza i Òscar Mingueza, els del Barça. Únic club del futbol estatal que pot presumir d'aquest cas d'èxit. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut