Pau Gasol inaugurarà el congrés del BIHUB en innovació esportiva Sports Tomorrow

Pau Gasol inaugurarà el congrés del BIHUB en innovació esportiva Sports Tomorrow

El jugador de l’NBA i ambaixador global del Club als EUA serà el primer convidat d’un simposi que aquest any serà telemàtic i que se celebrarà entre el 9 i el 20 de novembre

El Barça Innovation Hub, la plataforma de recerca científica, innovació i divulgació del coneixement esportiu del FC Barcelona, tornarà a la seva cita anual amb la celebració de diferents conferències agrupades aquest any sota l’epígraf de Sports Tomorrow i que reuniran durant dues setmanes, entre el 9 i el 20 de novembre, algunes de les veus més destacades de les diferents disciplines del món de l’esport. El jugador de l’NBA Pau Gasol serà qui inaugurarà aquestes jornades, que comptaran amb la participació d’altres noms coneguts del món de l’esport com Arsène Wenger, actual responsable de Desenvolupament Global de Futbol de la FIFA, o els tècnics Diego Martínez, actual entrenador del Granada, Eusebio Sacristán, Paco Jémez i Javier Calleja, entre d’altres. 

La pandèmia de la Covid-19 ha modificat la planificació inicial i els responsables del BIHUB han hagut de reconvertir les diferents conferències, que en els darrers anys han reunit fins a 2.500 persones, en una nova experiència virtual agrupada en dues setmanes que inclourà vuit  disciplines diferents i que tenen com a comú denominador la innovació en el món de l’esport. 

En concret aquestes conferències tractaran sobre: medicina, fisioteràpia, rendiment esportiu i nutrició que en els darrers anys se celebraven sota el paraigua de l’Sport Science Week; metodologia d’entrenament, l’anàlisi de dades i la tecnologia, que formaven part de l’Sports Tech Week i una nova temàtica que s’incorpora aquest any dedicada a la gestió del negoci esportiu.

Cadascuna d’aquestes especialitats tindrà una ponència diària, de tal manera que el públic interessat en una temàtica concreta tindrà un contingut cada dia durant les dues setmanes que dura el Congrés.

En aquestes trobades hi participaran més de cent experts i professionals de les diferents matèries, entre els quals es troben metges especialistes en medicina esportiva, professors universitaris, investigadors, responsables d’empreses i start-ups tecnològiques i d’innovació o tècnics i preparadors en l’àmbit del rendiment esportiu. Entre els conferenciants s’hi troben diversos professionals del FC Barcelona especialistes en les diferents matèries.

Sports Tomorrow donarà el tret de sortida el dia 9 de novembre a les 15.00 h amb una sessió inaugural que comptarà amb un convidat de luxe, el jugador de l’NBA i exjugador del Barça de bàsquet, Pau Gasol, que actualment exerceix també com a ambaixador global del FC Barcelona als Estats Units. En la seva intervenció, Gasol donarà la seva visió, entre altres temes, del rol que juga la innovació en el món de l’esport avui en dia i de la seva importància en els individus i en la societat en general.

A partir del 10 de novembre entraran en escena els diferents panells corresponents als vuit itineraris o temàtiques del congrés i que en la majoria dels casos tindran un fil conductor que els diferents ponents desenvoluparan en el transcurs de les dues setmanes.

En la conferència de medicina, Medicine in Sports Tomorrow, es parlarà principalment de les lesions tendinoses, unes de les més esteses en el món del futbol, mentre que en el de fisioteràpia Physiotherapy in Sports Tomorrow, dedicarà les seves jornades a les últimes recerques sobre com tractar pacients esportistes, sobretot pel que fa referència també a les lesions de tendons. 

Com millorar el rendiment en esports col·lectius i què fa que un equip pugui rendir al màxim del seu nivell seran els temes sobre els quals girarà el Performance in Sports Tomorrow, el congrés dedicat al rendiment esportiu, mentre que en l’àmbit de la nutrició en el Nutrition in Sports Tomorrow  es debatrà sobre com potenciar mitjançant la nutrició les diferents fases de la carrera de l’esportista. 

La intel·ligència artificial i la realitat augmentada, els estadis del futur i el paper que juga la biotecnologia en el món de l’esport seran alguns dels temes que es tractaran en la conferència de tecnologia, Technology in Sports Tomorrow, un simposi que tindrà com a veu destacada Arsène Wenger, que reflexionarà sobre el futur del futbol en un context de canvis tecnològics constants. 

La veu dels entrenadors també estarà representada en el Coach in Sports Tomorrow, en què tècnics com Diego Martínez, entrenador del Granada, Eusebio Sacristán, exentrenador del Girona i de la Reial Societat, Javier Calleja, extècnic del Vila-real, i Paco Jémez, exentrenador del Rayo Vallecano, entre d’altres, donaran la seva visió sobre lideratge i comunicació amb els jugadors i dinàmiques d’entrenament en equips d’elit.

Per últim, l’Analytics in Sports Tomorrow aprofundirà sobre com l’anàlisi de dades està revolucionant el món de l’esport, mentre que en l’àmbit del negoci, Business in Sports Tomorrow analitzarà com la tecnologia està canviant la manera de relacionar-se dels esportistes i els equips amb els fans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut