Bartomeu: “Tenim una crisi esportiva, no institucional ni de model

Bartomeu: “Tenim una crisi esportiva, no institucional ni de model"

El President del FC Barcelona, en una entrevista a Barça TV, ha repassat diversos temes com les eleccions, la situació esportiva o la renovació de la plantilla, entre d'altres

El President del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha parlat aquest dimarts a Barça TV per repassar tota l'actualitat del Club. Bartomeu ha destacat que "tenim una crisi esportiva, no institucional ni de Club, el model i l’estil de joc és el mateix. Però hi ha aspectes que s’han de millorar". A continuació, repassem les declaracions més destacades del president culer:

Situació esportiva

"Hi ha una crisi esportiva. Tenim una crisi de futbol; no és una crisi institucional ni de model. El model i l’estil de joc és el mateix. Però hi ha aspectes que s’han de millorar del model. S’ha de reforçar i fer certes evolucions, amb un futbol més físic. Necessitem talent i una idea de futbol, però també altres aspectes físics que potser abans no es tenien tant en compte".

"La responsabilitat és compartida. Qui té la màxima responsabilitat és la Junta i el seu president. Del resultat a Lisboa tots en som responsables. Després de Liverpool vaig pensar que calia tornar a confiar en Valverde i els jugadors. Vaig consultar a tothom i vaig considerar que calia donar una oportunitat a aquells jugadors i tècnics. Aleshores no calia fer foc nou, però ara sí. Tots estem d’acord que és el moment de fer-ho. Els jugadors són consultats amb regularitat. També els empleats i els executius. Però el responsable de la crisi esportiva és el president".

"Teníem tants bons jugadors al primer equip, que potser hi havia un tap per als jugadors del planter. Hem de seguir perseverant amb la Masia".

Eleccions

"És una decisió de la Junta des d’un enfoc de responsabilitat. La lliga comença en 5 setmanes. Tampoc volíem avançar les eleccions perquè tenim la pandèmia. Marxar d’aquesta manera hauria estat una irresponsabilitat molt gran. Podrem fer una transició tranquil·la amb la nova Junta. Hi va haver debat i reflexió interna i tothom estava d’acord. El Barça necessita que adaptem el club a la pandèmia". 

"Estem en una situació excepcional de la nostra vida, la pandèmia. Això afecta el Barça a la temporada passada i la que ve. Tenim un pla de xoc i hem de seguir prenent decisions. Hem d’encarar el Barça del futur i encarar-lo a la situació de la pandèmia".

"Portem 10 anys al Club, on hem acumulat uns 200 milions de benefici. Des del mes de març hem deixat d’ingressar 200 milions, tot i que hem treballat perquè el dèficit sigui menor dels 200 milions. Hem de presentar un pressupost equilibrat, on no hi hagi pèrdues". 

Renovació de la plantilla

"Ha estat una generació de jugadors enorme. Hem gaudit molt amb ells, amb molts títols guanyats. No vull parlar malament de ningú, vull elevar la figura d’aquests jugadors, que ens han fet el millor club del món. Portem 12 anys guanyant títols sense parar. Ara és el moment de començar a acomiadar, amb tots els honors, a alguns d’aquests jugadors".

"La renovació serà tan profunda com calgui perquè el projecte esportiu sigui d’èxit. Vist amb el temps, després d’Anfield era el moment per fer-ho. Però vaig decidir donar una nova oportunitat a jugadors i tècnics. Cal recordar que la temporada passada vam guanyar la Lliga, vam arribar a la final de Copa i vam caure a semifinals de Champions".

"La renovació no és només canviar futbolistes, és canviar part de l’estructura de l’equip de futbol. La renovació serà més profunda que els futbolistes. El Barça té diners, però té un problema de massa salarial. El Covid ha fet que els ingressos es redueixin i per tant hem de reduir la massa salarial per portar nous futbolistes. En la temporada 20/21 deixarem d’ingressar 320 milions d’euros i l’efecte del Covid serà més greu que la temporada que ara ha acabat".

Espai Barça

"El Barça del futur passa perquè hem de remodelar el Camp Nou. És un projecte de Club. Tenim un finançament aprovat amb Goldman Sachs boníssim. El projecte continua endavant. Amb la Junta entrant hem de parlar del projecte per veure si l’estiu que ve podem començar les obres a l’estadi. Som l’únic gran club d’Europa que no té un estadi nou o remodelat". 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut