4 de juny del 1941: El xalet de Méndez Vigo

4 de juny del 1941: El xalet de Méndez Vigo

En aquest preciós edifici modernista s'hi trobaven les antigues oficines del FC Barcelona

El carreró encara existeix, entre els carrers d'Aragó i Consell de Cent de la ciutat de Barcelona. Amb el pas del temps, podríem assegurar que les oficines del Barça enclavades al xalet d’estil modernista del número 8 del passatge Méndez Vigo han estat les més populars de la història blaugrana. Més cèntriques i singulars, impossible.

El Club s'hi va traslladar des de la Gran Via de les Corts Catalanes, número 629, el 4 de juny del 1941, ja sota la presidència d’Enrique Piñeyro, marquès de la Mesa de Asta. Allà s'hi viurien moments històrics del Club, com tot el procés de construcció del Camp Nou. El 1960, encara amb Francesc Miró-Sans de president blaugrana, les oficines foren traslladades a la Via Laietana -avui, Pau Claris-, número 180, si bé les taquilles del Club romangueren a Méndez Vigo fins al 26 d’octubre del 1975, just dos dies abans de posar-se en marxa les noves taquilles de travessera de les Corts. Prèviament, el Club havia venut el xalet a la Federació Catalana de Futbol per 12 milions de pessetes.

Malauradament, aquell preciós edifici modernista va acabar enderrocat, i amb ell un altre tros de la memòria col·lectiva blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut