Comunicat del FC Barcelona

Comunicat del FC Barcelona

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida aquest dilluns 13 d'abril telemàticament en sessió ordinària, ha pres els acords següents

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida aquest dilluns 13 d'abril telemàticament en sessió ordinària, ha pres els acords següents:

Remodelació de la Junta Directiva

A proposta del president, Josep Maria Bartomeu, la Junta Directiva ha aprovat el nomenament de Jordi Moix, com a vicepresident econòmic i patrimonial; Pau Vilanova, com a vicepresident institucional; Oriol Tomàs, com a vicepresident de l’àrea comercial; Marta Plana, com a secretària de la Junta Directiva; i David Bellver, com a tresorer.
 
D’altra banda, Javier Bordas serà el directiu responsable del primer equip de futbol, mentre que Xavier Vilajoana s’ocuparà del Barça B, del Juvenil, del futbol formatiu i del futbol femení. Els directius responsables del Comitè de Compliance seran la secretària de la Junta, Marta Plana, i el tresorer, David Bellver, mentre que Joan Bladé, a banda de continuar com a responsable dels equips de bàsquet, serà el responsable del Comitè de Control i Transparència.
 
Aquesta remodelació de la Junta Directiva té com a objectiu ja no només fixar un nou pla per superar les conseqüències de la crisi sanitària que estem vivint, sinó també per culminar totes les accions prioritàries corresponents al programa de govern iniciat el 2010 i al Pla Estratègic 2015-2021. Es tracta de reptes molt exigents, i d’una transcendència extraordinària per al present i per al futur de l’Entitat.
 
La Junta considera que ara, més que mai, cal que tothom estigui concentrat en aquests reptes i que, més enllà del debat intern que sempre haurà d’existir en un òrgan de govern col·legiat, és imprescindible generar un consens molt sòlid a l’hora d’acordar totes les mesures que s’hauran d’implementar durant tot aquest període.

Anàlisi dels diferents escenaris esportius

La Junta Directiva ha tractat sobre els diferents escenaris que s’estan plantejant, tant en l’àmbit del futbol com dels diferents esports professionals, per al retorn de les competicions en joc. Quant al futbol, s’han comentat els plantejaments de UEFA, ECA i LFP per reiniciar les competicions de Lliga i Champions. Quant als esports professionals, els directius responsables Joan Bladé (bàsquet), Jordi Argemí (handbol) i Josep Ramon Vidal-Abarca (hoquei i futbol sala), estan fent seguiment exhaustiu dels contactes amb lligues i federacions dels diferents esports.

Acció penal contra el Sr. Emili Rousaud

Davant les greus i infundades acusacions formulades pel senyor Emili Rousaud, exvicepresident institucional del Club, en diverses entrevistes a mitjans de comunicació, la Junta Directiva nega categòricament qualsevol acció susceptible de ser qualificada de corrupció i, en conseqüència, ha acordat interposar la corresponent acció penal.
 
El FC Barcelona no pot tolerar acusacions que perjudiquen greument la imatge de la institució. L’acció penal que s’interposarà és en defensa de l’honorabilitat del Club i dels seus treballadors. D’altra banda, aquestes manifestacions es van realitzar sabent de l’existència d’una auditoria en curs que ha de posar el punt final a aquesta qüestió.
 
En aquest sentit, la Junta vol subratllar que, arran d’aquestes acusacions, PriceWaterhouseCoopers (PWC), la companyia encarregada d’elaborar l’auditoria sobre els serveis de monitorització de les xarxes socials contractats pel Club, ha reiterat que els seus treballs encara estan en curs i, per tant, sense cap tipus de conclusions provisionals ni definitives.
 
PWC també ha manifestat que l’auditoria no s’ha pogut completar perquè l’actual situació d’Estat d’Alarma com a conseqüència de la Covid-19 ha tingut un cert impacte en el desenvolupament de determinats procediments d’anàlisi, en la mesura que són procediments que s’han de dur a terme de forma presencial, i que les diferents línies d’investigació que han definit en el seu treball s’han pogut realitzar amb ple accés a tota la documentació i a totes les fonts d’informació sol·licitades al Club.
 
La Junta considera que la gran virtut de l’auditoria encarregada a una empresa de gran prestigi com PWC és que haurà fet un estudi total de totes les qüestions relatives a aquests serveis, que determinarà la correcció, o no, dels serveis contractats i, sobretot, que determinarà l’existència, o no, de conductes individualment determinables que hagin pogut perjudicar el Club.
 
La Junta Directiva ha acordat que, un cop completada l’auditoria, n’analitzarà el contingut i les conclusions que se’n derivin, n’informarà públicament, i prendrà les decisions i adoptarà les mesures que corresponguin, en funció del seu resultat final.

El Barça contra el coronavirus

La Junta Directiva ha acordat continuar impulsant totes les accions que, des de l’Àrea Social del Club i des de la Fundació Barça s’estan duent a terme per col·laborar en la lluita contra la pandèmia del Covid-19.
 
En aquest sentit, la Junta vol agrair la contribució de tot un seguit de companyies que estan col·laborant amb el Club en aquesta lluita, aportant recursos humans i/o materials.

En primer lloc a Tencent, empresa xinesa d’Internet que, a través de la Tencent Charity Foundation, va arribar a un acord amb la Fundació Barça per fer una important donació de material i equipament sanitari. La setmana passada va arribar una primera entrega de 15.000 equips de protecció individual (EPI) que, a través de la Fundació Barça, es distribuiran a diferents centres hospitalaris i professionals sanitaris que treballen actualment per fer front a la pandèmia i pal·liar els efectes del coronavirus.  
 
L’empresa Tencent ha llançat un Fons Antipandèmic Mundial dotat amb 100 milions de dòlars que té l’objectiu d’ajudar a frenar la propagació del Covid-19. El finançament es destinarà a donacions de subministraments sanitaris bàsics i de vital importància. La Fundació Barça ha acordat amb Tencent la gestió i distribució d’una part d’aquest material per a Catalunya.
 
També un agraïment a Taiping, companyia d’assegurances xinesa, partner regional del Club, que va donar una primera tramesa de més de 30.000 mascaretes, que van ser lliurades al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 
Evidentment, un agraïment públic a la Creu Roja per la seva col·laboració en T’Acompanyem a Casa, programa impulsat des de l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), d’acompanyament, i per atendre consultes relacionades amb el coronavirus, destinat als 9.000 socis i sòcies majors de 80 anys. Compta amb la col·laboració dels voluntaris de Creu Roja Catalunya, que donen suport domiciliari per cobrir les necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu, ja sigui en aspectes alimentaris, medecines o altres requeriments urgents.
 
Alhora, des del dia 9 d’abril les instal·lacions del Club allotgen un punt de recollida de mostres per a l’estudi realitzat per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses en el marc de l’assaig clínic, liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, conegut com #yomecorono, destinat a testar una combinació de fàrmacs que limiti la transmissibilitat del virus.
 
D’altra banda, com va anunciar l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el Club, a través del president Josep Maria Bartomeu, s’ha compromès a jugar un partit benèfic contra el CF Igualada, per ajudar a pal·liar els efectes del Covid-19 en una zona especialment afectada.
 
La Junta vol destacar també el conjunt d’iniciatives que duu a terme tot el moviment penyístic, coordinat per la Confederació Mundial de Penyes, en col·laboració amb l’àrea social del Club. D’entre les accions impulsades per aquest col·lectiu, cal esmentar totes les aportacions que s’estan fent al Banc dels Aliments.
 
Finalment, la Junta Directiva vol reiterar que el Club està a la disposició de les autoritats per continuar col·laborant en la lluita contra aquesta pandèmia. Com a institució de referència, tenim una responsabilitat social i la volem continuar exercint.

Aprovació de noves penyes

La Junta Directiva ha aprovat la creació de sis noves penyes, dues a Catalunya i els Països Catalans i quatre a l’àmbit internacional. La relació completa de les noves penyes aprovades és la següent:
  
Penya Barça Collioure Les Templaires
Colliure
FRANÇA
FEDERACIÓ EMPORDÀ – CATALUNYA NORD
 
Penya Blaugrana Som Culé de Lloret de Vistalegre
Lloret de Vistalegre
MALLORCA - BALEARS
FEDERACIÓ BALEARS
 
Penya Blaugrana de Kuwait City
Hawally - Salmiya
KUWAIT
FEDERACIÓ MÓN
 
Penya Blaugrana de Lodz
Lodz
POLÒNIA
FEDERACIÓ MÓN
 
Penya Blaugrana Ha Noi
Ha Noi
VIETNAM
FEDERACIÓ MÓN
 
Penya Barça de Basra
Basra
IRAQ
FEDERACIÓ MÓN
   
La creació d’aquestes sis noves penyes, quatre de les quals són a l’àmbit internacional, evidencia el creixement de la marca Barça i del moviment penyístic a tot el món.
 
Amb la incorporació d’aquestes penyes, el FC Barcelona ja en suma un total de 1.270, de les quals 604 estan ubicades a Catalunya i els Països Catalans, 518 a la resta d’Espanya i 148 a la resta del món. El cens total del moviment és a data d’avui de 170.568 penyistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut