València Basket – Barça CBS (69-51): Amb el cap ben alt

Les blaugranes, amb un gran tercer quart, no han pogut superar a les vigents campiones de copa

El Barça CBS no pot sumar la victòria davant València Basket (69-51), en un partit on les blaugranes han donat la cara, sobretot en el tercer quart. A la Font de Sant Lluís, un desencertat segon quart ha penalitzat a les blaugranes, que s’han vist a remolc tot el duel.

Si bé el partit començava amb un intercanvi de cistelles entre ambdós equips, al segon quart, València Basket ha trobat l’encert arribant al descans amb molta diferència al marcador (38-20). Però un gran tercer període de les d’Isaac Fernández ha tornat a situar a les blaugranes dins del partit, que fins que el físic ha aguantat, han competit de tu a tu amb un rival que s’està jugant la primera plaça del campionat.

Intercanvi de cops

Tot i un inici desencertat de les blaugranes, dues transicions ràpides del conjunt d’Isaac Fernández posaven el 6-4 als 3 minuts de partit. Les valencianes han trobat bons tirs, però novament a través de la defensa, el bàsquet femení blaugrana retallava la diferència a falta de 2:10’ pel final del primer quart (14-12). Erjavec amb una gran acció igualava a 14, però Queralt responia amb una cistella per tancar el quart amb 16-14 al marcador.

Sense idees

El conjunt taronja ha sortit al segon període amb una marxa més. El parcial inicial de 5-0 obligava a Isaac Fernández a parar el partit quan s’havien jugat a penes 2 minuts del quart (21-14). Tot i el temps mort, les blaugranes han vist com les campiones de copa elevaven el parcial, obligant a parar novament el partit a falta de 5 minuts pel descans. El Barça CBS ha buscat la zona per canviar el ritme del partit, trencant el parcial del València amb dos bones accions sota cistella, però s’ha arribat al descans amb 38-20 a favor de València Basket.

Gran reacció

Bon inici de les blaugranes que retallaven a 14 punts el desavantatge als 3:30’ del tercer quart (40-26). L’equip d’Isaac Fernández mantenia la cara al partit i obligava a Rubén Burgos a demanar temps mort a falta de 4:43’ per l’últim quart. El parcial de 6-11, baixava la diferència per sota dels 10 punts a falta d’1:42’ per finalitzar el tercer quart (46-37). Les blaugranes han tancat un gran parcial (8-21) amb 48-41 per encarar els últims deu minuts del partit.

Fins on el físic ha donat

Novament, el Barça CBS ha entrat encertat a l’últim període, Paula Ginzo amb dos tirs lliures posava el 50-45 a falta de 9’ pel final, però dos accions ràpides de València han obligat a Isaac Fernández a demanar temps mort amb 54-45 al marcador. Alba Torrens, ha despertat, i amb un gran triple augmentava la diferència per les locals novament per sobre dels 10 punts (59-45), amb 6 minuts encara per disputar. L’encert en el triple del València seguia ampliant la diferència, quan el físic més pesava per les blaugranes, que tot i els últims intents, no ha pogut sumar la victòria a la Font de Sant Lluís (69-51).