Barça - ALBA Berlín: Cap a la tercera victòria europea consecutiva!

Barça - ALBA Berlín: Cap a la tercera victòria europea consecutiva!

El conjunt blaugrana rep un equip que només ha guanyat dos dels seus últims 10 partits a l'Eurolliga

El Barça s'enfronta aquest divendres a l'ALBA Berlín en un partit corresponent a la jornada 26 de l'Eurolliga (20.30 h, Movistar+). Els culers volen refer-se del cop sofert contra el València a la Lliga, mentre que volen continuar amb la bona ratxa a Europa. Un triomf sobre el conjunt alemany reforçaria la segona posició a la competició continental per als de Grimau. Les dades van a favor, en aquest cas. El Barça només ha perdut un enfrontament al Palau Blaugrana dels 13 que ha disputat. El temple blaugrana, un altre cop, s'erigeix un gran fortí per als culers.

D'altra banda, els berlinesos arriben a Barcelona penúltims a l'Eurolliga, on tan sols han guanyat dos dels últims 10 partits que han disputat. En total, són cinc solament les victòries obtingudes a Europa per l'equip dirigit per l'espanyol Israel González. Precisament, un d'aquests triomfs va ser contra el Barça a l'anada. Els alemanys van imposar-se al Mercedes-Benz Arena per un ajustat 74-70. Un al·licient més per als de Grimau.

Roger Grimau: "Estem bé, la nostra línia de joc és la que volem"

L'entrenador del Barça s'ha mostrat "motivat" pels tres enfrontaments que estan per arribar. "ALBA Berlín i Manresa són dos equips que ens han vençut amb anterioritat", ha destacat. Pel que fa a l'equip alemany, Grimau ha posat en relleu "el joc molt ràpid en u contra u a camp obert" i "el gran moviment de pilota". Aquests recursos dels berlinesos, segons Grimau, "ens ajudaran a recuperar els bàsics defensius i a continuar creixent".

L'entrenador barcelonès s'ha mostrat satisfet pel retorn a la rutina de Michael Caicedo i del capità del Barça, Alex Abrines. Ara bé, "encara no tenim clar que puguin jugar demà o diumenge", ha afirmat. "Tot serà qüestió de les sensacions que ens ofereixin", ha apuntat al respecte.

Roger Grimau ha destacat sentir-se satisfet amb el curs dels seus jugadors. "A excepció de tres o quatre partits, crec que la temporada ha anat força bé". "Estem molt connectats i hi ha una gran cohesió d'equip", ha sentenciat.

Pel que fa a l'arribada de Ricky Rubio a l'equip, el tècnic blaugrana ha afirmat "sentir-se content en veure'l feliç". Però ha calmat els ànims sobre un debut pròxim. "Entenc que a tots ens fa il·lusió, però hem de seguir amb precaució. La paciència és la part més important del procés", ha conclòs.

Willy Hernangómez: "Encara ens queden molts aspectes per a millorar"

L'ala-pivot madrileny ha valorat el xoc contra l'ALBA Berlín com "a molt important, ja que a un partit pot guanyar qualsevol".  Tot i la derrota a domicili contra els alemanys, el '14' ha assegurat "tenir més ben estudiats els pivots rivals". "La varietat de recursos és un repte al qual m'agrada enfrontar-me. Mentre que Thiemann domina més el tir de tres, Koumadje és més físic i domina més el joc interior", ha remarcat.

Tot i la bona dinàmica europea del Barça, "encara queden moltes coses per millorar i treballar", ha sentenciat Hernangómez. Segons les seves paraules, l'equip "ha de millorar la solidesa en els primers minuts" i "evitar els errors contra els equips d'alt nivell, com en el cas del València Basket". Tot i això, confia en el fet que el Palau serà un actiu més durant el partit i la seva ajuda "pot ser crucial".

Willy Hernangómez ha volgut mostrar-se llunyà amb l'arribada de la Copa del Rei. "La meva ment està amb el xoc de demà. I quan aquest hagi passat, em centraré en el partit de Lliga", ha dit. "Però no negaré que, quan vaig arribar a Barcelona, vaig fer-ho amb la il·lusió de disputar tots els títols possibles", ha comentat.

Finalment, pel que fa a la incorporació de Ricky Rubio a la rutina blaugrana, Willy s'ha mostrat "molt feliç de poder veure'l gaudir amb la pilota". Ha destacat la bona adaptació al vestidor, "sobretot gràcies a l'experiència d'haver-se trobat en moltes situacions diferents".

Doble xoc contra el Manresa i adeu a l'Eurolliga fins al març

Dos dies després de l'enfrontament contra l'ALBA Berlín, els de Grimau es desplaçaran al Nou Congost per al partit de Lliga contra el BAXI Manresa (18.30 h, Movistar+). El Barça vol esmicolar els mals registres com a visitant a la competició domèstica, on han guanyat cinc partits i n'han perdut cinc. 

El pròxim divendres, amb l'inici de la Copa del Rei a Màlaga, el Barça tornarà a veure's les cares contra els manresans als quarts de final de la competició (18.00 h, Movistar+). Per tant, la competició europea estarà aturada per als catalans fins al divendres 1 de març, on els culers rebran el Mònaco (20.30 h, Movistar+).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut