ALBA Berlin - Barça: Cinquena derrota europea (74-70)
Ofert per

Després d'un bon inici, els blaugranes s'han apagat i no han pogut reaccionar a temps per capgirar el marcador

Reacció incompleta. El FC Barcelona havia començat molt bé el matx a Berlín, però les idees barcelonistes s'han esvaït al tercer quart. En conseqüència, els culers han encaixat la segona derrota seguida a Europa. Tot i el suspens final i tenir opcions de remuntada, la desfeta ha estat una realitat. Els 15 punts de Laprovittola i l'aportació de Satoransky o Vesely no han estat suficients.

Inici prometedor

Bona defensa, una esmaixada de Vesely i dos triples seguits. Aquesta ha estat la carta de presentació del FC Barcelona a Berlín. Una arrancada majestuosa que li ha servit per escriure un incontestable 0-8. Abans que el conjunt de Roger Grimau agafés més embranzida, els grocs han espavilat lleugerament en els percentatges d'anotació. En conseqüència, han contrarestat la circulació i la defensa exitosa barcelonistes per passar d'un +12 a un +3 blaugrana; 19-22 al final del primer quart.

Més igualtat

El canell de Brizuela i l'aportació d'homes com Oscar Da Silva i Vesely han ajudat el Barça a tornar-se a desenganxar de l'electrònic. Uns punts que han mantingut a ratllar els alemanys. El control del rebot també ha estat un dels altres arguments del control barcelonista. Tot i els breus acostaments locals, els avantatges i el marcador sempre han estat del costat visitant a la primera meitat. 38-41 al descans. Una distància breu on Sterling Brown ha tingut molt a veure.

Avantatges alemanys

A la represa, l'electrònic i el signe del matx han patit canvis. Les idees blaugranes en defensa i en atac s'han esfumat i els alemanys han capgirat el resultat. En conseqüència, els berlinesos s'han apoderat dels marges: +7 ha estat el màxim a causa d'un mal inici de tercer quart. A cada cistella esperançadora dels culers, els alemanys han trobat resposta per mantenir-se en posició privilegiada. Sens dubte que la fluïdesa blaugrana ha decaigut i les unitats han costat créixer.

56-52 ha estat un lluminós propici per revertir en el darrer quart. Però no ha estat el millor inici de període i els alemanys han posat terra pel mig amb el +8. Triples, rebots i accions de dos s'han escapat de l'encert i de les opcions de remuntada barcelonistes. En canvi, l'ALBA de Berlín ha continuat millorant en els percentatges i ha obert escletxa fins al +13. La bona defensa i els punts de Vesely han donat ales al FC Barcelona, que ha escalat en el matx i en el marcador quan faltaven 60 segons per a la conclusió. Les errades en el llançament i una tècnica han impedit que els de Roger Grimau arribessin a la remuntada.

D'aquesta manera, han sumat la cinquena derrota a l'Eurolliga i no s'han pogut aixecar de la desfeta al Palau contra el Milà. Sense temps per lamentacions, torna a haver partit aquest 22 de desembre a la pista del Zalgiris.