Acord per a la incorporació de Ricky Rubio

Acord per a la incorporació de Ricky Rubio

El Barça inscriu el base català a l’ACB i a l’Eurolliga després de signar un contracte fins a final de curs i d’acordar el retorn a la competició quan el jugador ho consideri oportú

El FC Barcelona i Ricky Rubio han acordat la incorporació del base català fins a final de temporada. Aquest acord està supeditat a l’evolució del jugador, que es troba en el tram final de la seva recuperació.

El Barça ha inscrit el jugador a l’ACB i a l’Eurolliga després d’haver realitzat les pertinents proves mèdiques a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i a l’Hospital de Barcelona. El retorn de Ricky Rubio a la competició oficial arribarà quan el mateix jugador ho consideri oportú.

Una primera setmana d’entrenaments

Rubio va incorporar-se a la disciplina de l’equip que entrena Roger Grimau el passat 30 de gener. Segons va expressar en un comunicat a les xarxes socials, l’objectiu és afrontar la fase final de la seva recuperació (recentment va finalitzar la seva trajectòria a l’NBA per problemes de salut mental).

I després d’una primera setmana d’entrenaments amb l’equip, ha decidit vincular-se contractualment amb el FC Barcelona. El Club l’ha inscrit a temps per poder competir a l’ACB i a l’Eurolliga aquest curs 2023/24 (el termini de la competició europea finalitzava aquest dimecres 7 de febrer).

Vuit títols en dos temporades al Barça

En els dos cursos a Can Barça, Rubio va conquerir vuit títols: dues Lligues Catalanes, dues Supercopes, dues Copes del Rei, una Lliga (10/11) i una Eurolliga (09/10).

La segona Eurolliga de la història del Barça la va aixecar el llavors capità Roger Grimau, que ara és el seu entrenador. D’aquell equip que va aconseguir el segon trofeu continental, ara també coincideix amb l’actual manager Juan Carlos Navarro i amb el tècnic ajudant Víctor Sada.

En total, en la primera etapa al Barça va disputar 140 partits oficials (84 d’ACB, 42 d’Eurolliga, 6 de Copa del Rei, 4 de Supercopa i 4 de Lliga Catalana).

Llarga trajectòria a l’NBA

Nascut el 1990 a la localitat barcelonina del Masnou, Ricky Rubio va arribar al FC Barcelona el 2009 amb només 19 anys i després de ser el 5è escollit en el Draft. Format al Masnou i al Joventut de Badalona, on va debutar a l’ACB amb només 14 anys, va arribar al Palau ja com a figura consagrada i va sortir amb encara més fonaments per triomfar a l’NBA, on ha disputat 712 partits en 12 temporades amb els Minnesota Timberwolves , els Utah Jazz, els Phoenix Suns i els Cleveland Cavaliers.

En una etapa americana marcada per dues greus lesions al genoll esquerre (2012 i 2021), Ricky Rubio ha deixat petjada a l’NBA, sent el millor jugador de la lliga en boles robades els cursos (2012/13, 2013/14 i 2015/16) i consagrant-se com una figura del bàsquet mundial.

Èxits amb la selecció

Amb la selecció espanyola, Ricky Rubio acumula més d’una dècada de grans èxits on també ha demostrat la seva qualitat. Després de ser un fix en les categories inferiors, va debutar amb la selecció absoluta als Jocs Olímpics de Pequín (plata). Des de llavors, ha disputat 157 partits internacionals, sent l’MVP del Mundial guanyat el 2019, afegint-hi sis medalles més: (or als Europeus del 2009 i del 2011, plata als Jocs Olímpics de Pequín el 2008 i bronze als Europeus 2013 i 2017 i als Jocs Olímpics del 2016 a Rio de Janeiro).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut