Willy Hernangómez, culer fins al 2026

Willy Hernangómez, culer fins al 2026

El pivot madrileny, de 29 anys, signa per les pròximes tres temporades

Willy Hernangómez serà jugador del Barça fins al 30 de juny del 2026. El Club, que havia presentat una oferta qualificada a l’ACB, perquè el jugador estava subjecte al dret de tempteig, ha hagut d’esperar fins a aquesta mitjanit per saber si el Reial Madrid, club que tenia els seus drets a la Lliga Endesa, havia igualat l’oferta. Com que no ha estat així, Willy és, a tots els efectes, jugador blaugrana.

Sevilla, la seva explosió com a jugador

De 29 anys i 211 centímetres, Guillermo Gustavo “Willy” Hernangómez és un jugador format a les categories inferiors del Reial Madrid, club que va abandonar la temporada 2016/17 quan va començar la seva aventura NBA. Draftejat l’any 2015 pels Philadelphia 76ers, als Estats Units ha jugat a les franquícies dels New York Knicks, Charlotte Hornets i New Orleans Pelicans.

Abans de la seva aventura nord-americana, però, i després de passar un primer exercici a l’ACB amb el Reial Madrid, va sortir cedit a l’antic Club Baloncesto Sevilla, on va coincidir amb l’ara també blaugrana, Tomas Satoransky. A Andalusia, Hernangómez es va fer un nom en un equip jove on destacaven l’ara base blaugrana, el també NBA, Kristaps Porzingis i Aíto García Reneses com a entrenador.

Les seves xifres

Les dues temporades a Sevilla i la darrera que va jugar al Reial Madrid li van servir per confirmar que tenia potencial per jugar davant dels millors pivots del món. Després de 111 partits jugats a l’ACB, Willy va decidir travessar l’Atlàntic.

Ha estat un total de set temporades a l’NBA. Ha jugat un total de 344 partits, amb aquestes mitjanes de minuts, punts i rebots: 14,5 minuts, 7,2 punts i 5.5 rebots. Les seves millors temporades, xifres en mà, van ser la primera al New York (72 partits jugats; 18,4 minuts; 8,2 punts i 7 rebots) i la segona al New Orleans (50 partits jugats; 16,8 minuts; 9,1 punts i 6,8 rebots).

MVP del darrer Eurobasket

Amb la selecció espanyola, el seu rol ha anat de menys a més amb el pas dels anys. Les absències, primer de Pau Gasol i, després, del seu germà Marc, li van donar l'oportunitat de ser el pivot titular en el darrer Eurobasket. I ho va saber aprofitar a la perfecció. Espanya es va proclamar campiona i ell va ser designat MVP del torneig, amb nou partits jugats (22,4 minuts; 17,2 punts; 6,9 rebots).

Les xifres globals amb el combinat espanyol són de 84 partits disputats (14,29 minuts; 9,5 punts; 4,5 rebots).

Palmarès amb Espanya

Or al Mundial de la Xina (2019)
Or a l’Eurobasket de França (2015)
Or a l’Eurobasket d’Alemanya (2022)
Bronze als Jocs Olímpics de Rio (2016)
Bronze a l’Eurobasket de Turquia (2017)

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut