Kalinic: “Tenim una plantilla increïble, si ens mantenim units podrem fer grans coses”

Kalinic: “Tenim una plantilla increïble, si ens mantenim units podrem fer grans coses”

En una entrevista que s’estrenarà aquest dimecres a partir de les 20:15 a Barça TV, el serbi s’ha mostrat molt il·lusionat amb el projecte liderat per Saras Jasikevicius

Nikola Kalinic encara la temporada 2022/23 amb la voluntat de “deixar-ho tot sobre la pista”. En una entrevista a Barça TV, el nou fitxatge blaugrana ha confessat que “arribar al Barça sempre és una gran motivació, ja que és un dels Clubs més grans del món”. Així doncs, el nou ala-pivot culer està encantat d’unir-se a una plantilla que ha descrit com a “increïble” i amb la qual intentarà “aconseguir grans coses”.

 

Encantat amb la intensitat de Saras

En les seva primera entrevista com a blaugrana, Kalinic ha volgut desfer-se en elogis cap a Sarunas Jasikevicius. “Saras és un dels grans noms del bàsquet europeu. Les coses que ha fet com a jugador i entrenador són increïbles. El respecto moltíssim. He jugat diverses vegades contra ell com a entrenador, he parlat amb ell algun cop i tenim una bona relació. Sé que és molt perfeccionista i a vegades és una mica temperamental, però tot això és per al bé de l’equip”.

A més, el nou jugador culer ja s’ha imaginat com serà estar sota les ordres del tècnic lituà. “Per al que he vist des de l’altra banda de la pista,  diria que et demana que estiguis sempre concentrat i que treballis molt intensament. Si ho fas, crec que aprendràs conceptes que t’ajudaran a millorar com a jugador i persona”. 

kalinic portada

Amb ganes de viure grans moments com a blaugrana

Procedent del València Basket, Kalinic ha portat la il·lusió i la motivació com a banderes en la seva arribada a Barcelona. “El Club ha fet un gran treball amb els fitxatges, ha incorporat grans jugadors i ha fet un equip que pot guanyar l’Eurolliga. Tenim jugadors amb una llarga experiència, però també tenim jugadors joves per fer coses importants. Espero viure grans moments amb aquesta samarreta”.

No obstant això, el serbi ha volgut deixar clar que “és conscient que s’hauran de viure moments difícils al llarg d’una temporada, coses que son part del món de l’esport, però confia a poder superar-les estant sempre units”.

Una vida dedicada al bàsquet

Tot i que en les seves primeres passes al món de l’esport Nikola Kalinic va alternar diversos esports com el futbol o el waterpolo, avui en dia la seva vida gira al voltant del bàsquet. “El bàsquet és quasi com al meu ‘alter ego’. Sempre intento donar tot el que tinc a la pista, gaudeixo molt jugant. Aquest esport m’ha portat molts bons records, grans amics, diners. Adoro el bàsquet i fins que això continuï sent així, seguiré jugant a escala professional”.

D’aquesta forma, l’esforç és un aspecte del joc que Kalinic no negocia mai. “Sóc un jugador que ho deixarà tot a la pista. Treballaré el màxim possible per guanyar i tenir la confiança de l’entrenador.

kalinic portada ok

“Ara soc un jugador més complet”

Després d’una dilatada experiència a grans clubs europeus com el Red Star, el Fenerbache, amb qui va ser capaç de guanyar una Eurolliga, i al València Basket, el nou fitxatge culer arriba a Barcelona més madur que mai.

“Abans potser era un jugador que es quedava a la pintura fent un treball més brut, lluitant per als rebots, però crec que ara he millorat molt en l’apartat ofensiu. Tirs des de parat, tirs després de sortir d’un dribbling... He treballat molt per aconseguir aquesta millora i crec que ho he aconseguit. Soc un jugador més complet ara”.

Els seus inicis i referents al món del bàsquet

“Cap als inicis dels anys 2000, quan la Selecció Nacional de Iugoslàvia ho estava guanyant tot: Europeus, Mundials... amb jugadors com Stojakovic o Radmanovic com a referents, molts nens serbis vam començar a jugar a bàsquet. Un amic de la meva edat va començar i jo el vaig seguir. Vaig prendre una bona decisió.”

“Stojakovic o Milan Gurovic han estat els jugadors que més m’han inspirat. Veia l’energia que tenien sobre la pista, la seva facilitat anotadora, com es movíem constantment, la passió que tenien i jo he intentat seguir les petjades d’aquests grans jugadors, donant-ho tot sempre i demostrant la meva passió per aquest esport.”

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut