Reial Madrid - Barça: Conquereixen Granada i són campions de Copa! (59-64)
Ofert per

Reial Madrid - Barça: Conquereixen Granada i són campions de Copa! (59-64)

Els blaugranes es recuperen d'un inici complicat i reaccionen per remuntar i endur-se el 27è títol coper

Campions de Copa del Rei! El Barça ha derrotat el Reial Madrid (59-64) per segon any consecutiu i afegeix a les vitrines la 27a Copa de la secció. No ha estat fàcil, perquè els culers han començat erràtics en atac. Però, a través de la defensa i homes com Mirotic, MVP, o Jokubaitis, els de Saras han reaccionat al tercer i quart quart per apoderar-se del triomf, del Clàssic i del trofeu. És la primera vegada que es coronen a Granada.

 

Els culers s'encallen en atac

Saras havia predit un Clàssic de baixa anotació. I aquesta ha estat la carta de presentació de la final entre Reial Madrid i FC Barcelona. L'agressivitat defensiva blanca i blaugrana, enlairada amb els taps repartits en ambdós costats, ha marcat els compassos inicials. Evolucionats amb el progressiu desempallegament dels de Laso. Un parcial d'arrancada de 19-5 desfavorable ha xocat per l'alt ritme d'encert que havien mostrat els barcelonistes en els dos partits anteriors. 

El -16 ha estat la màxima distància del Reial Madrid. Una diferència considerable que no ha semblat arronsar el Barça, molt més inspirat en zona defensiva. Una esmaixada de Davies ha estat la introducció del segon quart, que tot i un triple de Kuric i els punts de Sanli, no ha virat la tendència dominadora de l’elenc madrileny. Capaç de deixar sense idees els blaugranes en el moment d'encistellar. El 29-18 del descans ha estat un reflex clar del discurs madridista, que ha silenciat els culers en atac; penalitzat per les pèrdues de pilota. 

La defensa inspira els punts

El principal argument dels culers ha continuat donant els seus fruits. Dinamitats per l'energia defensiva, l'elenc de Jasikevicius ha eixugat la renda fins al -6. Mirotic i Davies han estat els principals noms en atac per certificar l'acostament. Amb les forces més igualades en el tercer quart, el Barça ha maldat per certificar la igualtat en l'electrònic del Palau Municipal dels Esports de Granada. Perquè per moments ha tornat a imperar l'espessor en la generació de tirs. Esquivada, de nou, pels triples del 33 31 que han donat volada als punts blaugranes: 44-41. 

La final ha continuat navegant en la baixa anotació. I, per fi, un triple de Laprovittola ha tornat a situar l'equilibri en el marcador: 46-46. Un acreixement d'encert barcelonista que no s'ha aturat i ha posat per primera vegada al Barça en avantatge: 46-48 (min. 34). El matx ha agafat l'escalfor de les goles blaugranes i s'ha traslladat al parquet, especialment al canell de Jokubaitis. Artífex del +4 culer, que ha pujat fins al +6 en els instants finals. 

Una distància curta que ha propiciat una conclusió molt ajustada, 59-59 en els darrers segons, i d'alt nivell cardíac. On els cors blaugranes han acabat bategant més fort per la victòria final i la conquesta de la Copa del Rei a Granada. 

FITXA DEL PARTIT 

Reial Madrid, 59
Barça, 64

Reial Madrid: Abalde (8), Deck (8), Poirier (4), Yabusele (4) i Taylor (2) -cinc inicial- Tavares (5), Hanga (3), Rudy (6), Heurtel (10), Thompkins (3) i Llull (6)
Barça: Calathes (4), Laprovittola (5), Exum (2), Mirotic (19) i Sanli (9) -cinc inicial- Davies (10), Kuric (3), Jokubaitis (12), Sergi Martínez (-), Hayes (-) i Abrines (-)

Parcials: 19-5; 10-13 // 16-23; 13-23

Àrbitres: Emilio Pérez Pizarro, Antonio Conde i Fernando Calatrava

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut