Barça Lassa – Reial Madrid: Nit rodona al Palau (77-70)

Els blaugranes aconsegueixen un triomf de prestigi a l’Eurolliga després de la retirada de la samarreta de Navarro

Triomf de pes en una nit màgica al Palau. El Barça Lassa s’ha imposat al Reial Madrid (77-70) en partit d’Eurolliga. Un duel que els blaugranes han dominat en tot moment a partir del tram final del segon quart. Abans del partit s’ha celebrat l’acte d’homenatge i retirada de la samarreta de Juan Carlos Navarro. Amb aquesta victòria el Barça Lassa se situa amb 15 victòries i 9 derrotes a l’Eurolliga i iguala l’Anadolu Efes en la classificació.  Ante Tomic ha estat el blaugrana més destacat amb 22 punts i 13 rebots.

Inici de partit amb poc encert per part dels dos conjunts. Després d’un triple inicial de Randolph, els blaugranes han tardat gairebé 2 minuts i mig en anotar. Heurtel ha liderat l’atac culer amb els primers set punts (7-7, min 5). El duel s’ha mantingut igual en tot moment, en un intercanvi de cistelles entre blaugranes i blancs com bé demostra el 16-17 al final del quart.

Un parcial de 0-6 ha donat la primera diferència en el marcador al Reial Madrid (18-25, min 13). Els blaugranes, però, han tingut paciència i han sabut desplegar el seu joc. D’aquesta manera el Barça Lassa ha aconseguit un parcial de 8-0 i ha igualat novament el matx (28-29, min 16). A partir d’aquí els culers han imprès un ritme més alt, empesos per un Palau ple de gom a gom -7.311 espectadors que suposa el rècord d'assistència d'aquesta temporada-, i han obtingut una renta propera als sis punts. Això ha permès al Barça Lassa marxar al descans per davant en el marcador (42-37).

Brillant inici de la segona meitat

Els homes de Svestislav Pesic han saltat al parquet a la segona meitat de la millor manera possible. I és que els blaugranes han aconseguit un parcial de 8-0 anul·lant l’atac blanc, amb molt d’encert ofensiu i controlant el rebot (50-37, min 24). Ante Tomic s’ha mostrat molt encertat sota el cèrcol, amb 22 punts. El major encert del Reial Madrid en els darrers compassos del tercer quart ha permès als homes de Pablo Laso retallar la diferència fins a situar-la en cinc punts (56-51, min 30).

Ferms fins al triomf

El Barça Lassa s’ha mostrat molt còmode damunt del parquet del Palau i els blaugranes han sabut ampliar l’avantatge amb un parcial de 6-0 en el tram decisiu del matx (67-54, min 36). D’aquesta manera els homes de Pesic han afrontat el tram final del matx amb una renta al voltant dels 10 punts. Tot i que el conjunt blanc ha retallat la diferència per sota dels 10 punts els blaugranes s’han mostrat molt sòlids i el Barça Lassa ha sumat la quinzena victòria del curs a l’Eurolliga (77-70).