fcb.portal.reset.password

El vicepresident primer Jordi Cardoner i el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera.

Jordi Cardoner, amb un usuari del servei i una voluntària de la Creu Roja del projecte ‘T’acompanyem’.

El projecte T’acompanyem del FC Barcelona, amb què la Creu Roja facilita el trasllat al camp als socis i aficionats del Club amb problemes de mobilitat, ha complert la seva cinquena temporada de funcionament. El vicepresident primer, Jordi Cardoner, el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera, i el coordinador d’aquesta entitat, Enric Morist, s’han reunit aquesta setmana per fer balanç d’aquesta col·laboració. La valoració ha estat molt satisfactòria, ja que T’acompanyem ha donat servei a més de 4.000 persones al Camp Nou i en altres estadis on el Barça ha disputat competicions esportives des que va entrar en funcionament.

Un dels serveis d’acompanyament que s’oferirà properament als socis i sòcies del FC Barcelona amb problemes de mobilitat serà el trasllat fins a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, on es disputarà la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla el 22 de maig.

La reunió mantinguda aquesta setmana per Cardoner, Aguilera i Morist també ha servit per valorar altres col·laboracions del Barça i la Creu Roja en l’àmbit social, en temes com l’acollida de refugiats o l’alimentació infantil.

Un projecte pioner i referent

Des dels seus orígens, el projecte T’acompanyem ha realitzat un total de 4.316 serveis d’acompanyament a socis i sòcies del Barça amb problemes de mobilitat, corresponents a 131 partits. Durant aquest període, fins a 302 voluntaris i voluntàries de la Creu Roja s’han implicat en aquest projecte, gestionat per la Creu Roja, conjuntament amb l’Oficina Atenció Especialitzada del FC Barcelona (OAE), que forma part de l’Oficina Atenció al Barcelonista de l’Àrea Social del Club (OAB).

Cal destacar que, des dels seus orígens, el projecte ha anat creixent progressivament. Així, per exemple, en la primera temporada en què es desenvolupar (2011/2012), van dur-se a terme 147 serveis d’acompanyament (una mitjana de 16 per partit), mentre que aquest curs ja se n’han fet 1.120 (una mitjana de 40 per partit). Aquests serveis poden incorporar vehicles de transport adaptat, sempre que sigui necessari, a més del suport del voluntariat de la Creu Roja per traslladar-se amb cadira de rodes dins de les instal·lacions del Club. 

Entre les raons d’aquest creixement hi ha la bona valoració del projecte per part dels socis i sòcies barcelonistes. Segons dades de l’Observatori del FC Barcelona, corresponents a 2015, els socis i sòcies del Barça puntuen amb un 3,5 sobre 4 el projecte T’acompanyem, el servei més ben valorat del l’Entitat.

Aquest és un projecte pioner en el món i molts clubs europeus s’han interessat pel seu funcionament per tal d’aplicar-lo als seus estadis. Fa tot just un any es va celebrar el Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el Futbol organitzat per l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) del Club, que va comptar amb la participació de diferents clubs europeus que van poder conèixer en profunditat el projecte T’acompanyem.


Balanç del projecte ‘T’acompanyem” by fcbarcelona

Tornar a dalt