26 Barroso

Xavier Barroso

Defensa

Va aprendre a patinar quan només tenia dos anys de la mà del CH Caldes de Montbui, el club de la seva localitat natal, i va arribar a les categories inferiors del FC Barcelona als 13 anys. Després de passar per les categories inferiors del Barça, va començar a tenir protagonisme amb el primer equip blaugrana la temporada 2011/2012, quan encara era júnior, i va fer 2 gols en 151 minuts de joc. En la seva etapa de formació també va ser un fix a la selecció espanyola, amb qui va aconseguir un Europeu juvenil (2007) i un Mundial Júnior (2011).

La temporada 2012/13, Barroso va jugar cedit al Moritz Vendrell, club amb el que va oferir un gran rendiment que li va permetre retornar a jugar al Palau Blaugrana. Amb l’equip del Baix Penedès va fer 20 gols a l’OK Lliga i va tenir protagonisme en els dos títols aconseguits: la Copa del Rei (amb gol d’or inclòs) i la Copa CERS.

Perfil tècnic

Format a les categories inferiors del Barça, Barroso és un mig amb una molt bona visió de joc. Des del darrere, construint les accions, el de Caldes de Montbui és un gran passador. Tècnicament té un bon xut exterior i és desequilibrant en espais curts, ja que s'anticipa molt bé als moviments defensius.

La seva principal virtut és la capacitat que té per ordenar el joc d'atac amb decisions de tàctica individual gairebé sempre encertades. Pot millorar en els espais curts i en l'explosivitat, però té una intel·ligència innata per decidir correctament cada situació.

Defensivament ajusta bé les marques i pot mantenir un nivell de concentració alt durant molta estona, convertint-se en un marcador d'interiors força acceptable.

El seu caràcter tranquil i descarat el fa ser molt considerat com a líder en els equips en els quals ha jugat, fins i tot quan era el més petit. Barroso s'adapta molt bé a qualsevol escenari i els seus recursos davant de porteria, tot i ser un jugador exterior, el fan força efectiu.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa Intercontinental 1 2014/15
Copa Continental 1 2015/16
Lliga Europea 2 2013/14 - 2014/15
Supercopa d'Espanya 5 2011/12 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2017/18
Copa del Rei 3 2011/12 - 2015/16 - 2016/17
OK Lliga 5 2011/12 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or al Mundial 2 2011 - 2013
Or al Mundial júnior 1 2011
Or a l’Europeu juvenil 1 2007
Copa Llatina 1 2012
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 1 2012/13
Copa CERS 1 2012/13