Ignacio Alabart, Nil Roca, Pau Bargalló i Sergi Fernández, campions d’Europa!

Els quatre jugadors del primer equip s’imposen a la Corunya amb la selecció espanyola després de superar la Portugal de João Rodrigues a la final (6-3)

Ignacio Alabart, Nil Roca, Pau Bargalló i Sergi Fernández són els quatre membres del FC Barcelona que s’han proclamat campions d’Europa. En el torneig disputat a la Corunya, els blaugranes presents a la selecció espanyola han aconseguit un nou èxit, que es resistia des del 2012. Es tracta del primer Europeu guanyat pels joves Pau Bargalló, Ignacio Alabart i Nil Roca i el cinquè de Sergi Fernández.

El títol s’ha decidit a la gran final, jugada aquest diumenge entre la selecció dirigida per Alejandro Domínguez i Portugal (6-3). Amb una gran actuació de Sergi Fernández sota pals, Ignacio Alabart i Pau Bargalló han estat autors d’un gol cadascun (el 4-1 i el 5-1), mentre que el nou blaugrana João Rodrigues ha marcat dues dianes (el 5-2 i el 6-3).

Retorn positiu de Sergi Fernández

Sergi Fernández, que ha tornat al combinat estatal després d’haver-hi estat entre el 2006 i el 2013, ha compartit porteria amb Xavi Malián, i han estat els menys golejats del campionat (11 dianes en total). Xenxo només ha encaixat un gol contra Anglaterra (10-1) i Alemanya (7-1) a la fase de grups, mentre que va deixar la porteria a zero davant Itàlia (2-0) en el duel decisiu per la primera posició del grup. També va defensar la porteria a la semifinal contra França (8-2) i a la final davant Portugal (6-3).

Protagonisme blaugrana a base de gols

En la vessant ofensiva també hi ha hagut una bona dosi de protagonisme blaugrana. Pau Bargalló, amb 15 dianes, ha estat el màxim golejador d’Espanya, mentre que Nil Roca s’incorporarà al primer equip del Barça Lassa després d’haver marcat set gols en el seu primer Europeu. Alabart també sha estrenat amb bons minuts de joc, i tot i no haver pogut jugar dos partits de la fase de grups per molèsties, ha marcat quatre dianes.

João Rodrigues, que arribarà a Can Barça després de ser el pitxitxi de Portugal les dues últimes temporades, també ho farà amb la condició de màxim golejador de l’Europeu. El capità lusità ha marcat fins a 24 gols, i ha superat els porters rivals en els set partits disputats.