Nil Roca torna a casa!

Nil Roca torna a casa!

El jugador de 20 anys va arribar a l’hoquei formatiu blaugrana el 2012, ha estat cedit dues temporades al Noia Freixenet i ara torna al Barça Lassa

Nil Roca torna a casa! El FC Barcelona Lassa ha decidit incorporar el jugador d’Arenys de Munt a la disciplina del primer equip després d’haver estat cedit les dues últimes temporades al Noia Freixenet. El jugador, de 20 anys, va arribar a l’hoquei formatiu blaugrana el 2012, quan era Infantil, i ara torna al Barça Lassa.

Nil Roca: “A Sant Sadurní he crescut molt com a jugador i sempre amb l’objectiu de tornar a casa”

El defensa s’ha mostrat “molt content per l’oportunitat” que li ofereix el Barça Lassa. “La vull aprofitar i espero que la pròxima temporada vagi molt bé”, ha expressat, tot afegint que els dos anys de cessió han estat d’allò més positius: “A Sant Sadurní he estat molt feliç, he crescut molt com a jugador i sempre amb l’objectiu de tornar a casa”.

Enèrgic en atac i en defensa

El d’Arenys de Munt torna al Palau sent un jugador més complet que quan va marxar amb només 18 anys. És un jugador amb caràcter guanyador i molt complet en defensa, que es caracteritza per la seva capacitat de pressionar i robar boles jugada rere jugada. En atac aprofita la seva velocitat i el canvi de ritme per sortir al contracop, a més d'oferir una bona visió de joc.

Obrint les portes del primer equip

Roca va arribar a la base blaugrana el 2012 per jugar el seu segon any d’Infantil, juntament amb el seu germà Blai (actual porter del Voltregà), i sempre ha anat sumant èxits als Campionats de Catalunya i d’Espanya. Tant en la categoria infantil com en la juvenil (2015) i en la júnior (2015 i 2016). La temporada 2015/16 també va tenir protagonisme en l’excel·lent campanya del filial, campió de la Copa de la Princesa i de Primera Divisió.

L’alt rendiment que oferia a la base li va permetre residir a La Masia a partir del 2015 i tenir obertes les portes del primer equip en diverses convocatòries la temporada 2014/15. Va debutar el 4 d’octubre del 2014 a Vilafranca, en un partit d’OK Lliga (1-3), va tenir minuts a la final de la Intercontinental contra el Petroleros (6-2) i va debutar a la Lliga Europea contra el Bassano (6-3).

La temporada 2015/16, Roca va estar convocat al Palau en el partit de tornada a la Copa Continental i el nombre de minuts va anar en augment quan Edu Lamas es va lesionar greument. Aquella temporada va acabar jugant 16 partits, entre els quals hi ha la semifinal europea contra el Benfica, i va ser autor de sis dianes. I el pas següent va ser una cessió al Noia Freixenet, sent una peça important per a Pere Varias i anotant 7 i 17 gols en les dues darreres campanyes.

Present en les convocatòries de les selecció espanyola en categories inferiors, el nou jugador d’Edu Castro forma part de la nova generació de la selecció absoluta, campiona del món a Nanjing (2017) i de l’última Copa Llatina (2018). Ara també està preparant l’Europeu de la Corunya sota les ordres d’Alejandro Domínguez.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut