fcb.portal.reset.password

Josep Lamas, davant d'Egurrola en una acció del curs passat. FOTO: Arxiu FCB

El Hockey Club Liceo visita el Palau Blaugrana aquest dissabte 9 a les 12.30 hores. El conjunt gallec és, des de fa dècades, un dels grans equips del panorama europeu i acostuma a ser un dels grans rivals del Barça Lassa tant a l'OK Lliga com a la Lliga Europea. A dia d’avui l’equip que entrena Carlos Gil és el tercer classificat en competició domèstica, a tres punts dels catalans. Aquesta diferència és gràcies al triomf dels blaugranes a la pista del Vic i de la derrota a casa del Liceo contra l’Igualada. Per tant, al llarg de la temporada tots dos equips han estat empatats a punts i la igualtat entre tots dos és un fet.

Els referents

Els germans Jordi i Pau Bargalló són els grans solistes de l’equip. El primer, el més experimentat, està duent a terme una gran temporada i és qui dirigeix la defensa i l’atac. A més, veu porteria amb facilitat –és el que en veu més a la competició segons les estadístiques oficials–, fet acreditat amb 15 gols i 13 assistències. El germà petit, Pau, de 20 anys, és el màxim golejador de l’equip corunyès amb 18 dianes, i és molt fiable en el llançament de faltes directes (62%).

Qui tampoc falta a la cita amb el gol és Josep Lamas, el màxim golejador del curs passat, amb 12 gols i sis assistències. Tampoc no es pot oblidar la tasca de Dava Torres, Oriol Vives, Toni Pérez i del porter Xavi Malián, un dels millors d’Europa. Completen la plantilla els joves Carballeira i Nacevich, amb menys presència però amb minuts importants.

L’estil del Liceo

És molt reconegut pel seu atreviment. En l’aspecte defensiu practica un hoquei molt obert, molt intens en l’un contra un, i busca situacions de dos contra un quan la bola és a prop de les tanques. Els de Carlos Gil prioritzen prendre riscos abans que ser conservadors, i això els acostuma a donar més rèdits que ensurts.

Pel que fa a l’atac, té un contracop amb molta velocitat, les seves transicions acostumen a ser molt ràpides i practica un joc combinatiu que controlen Josep Lamas i Jordi Bargalló, que fa créixer els seus companys al seu voltant.

Tornar a dalt