10 Sorhaindo

Cedric Sorhaindo

Pivot

Campió de tot tant a nivell de Club com de selecció, Sorhaindo és un pivot complet i de físic poderós i intimidatori

Nascut a Trinité (Martinica), Sorhaindo va començar a jugar a handbol al Gauloise de Trinité amb 15 anys.

Un cop a França, es va formar com a jugador a l’Angers Noyant i ja amb 20 anys va fitxar pel París Handball, on va desenvolupar gairebé tota la seva trajectòria. Amb aquest equip va guanyar la Copa de França el 2007. La temporada 2008/09 va ser escollit millor defensor i millor pivot de la Lliga francesa, però el seu equip va perdre la categoria, un cop molt dur per al jugador, que veia tallada la seva progressió. A la meitat de la temporada 2009/10, es va incorporar al Toulouse, equip de la màxima categoria francesa.

La temporada 2010/11 va fitxar pel FC Barcelona. Des de llavors el pivot francès ha estat una peça fonamental al conjunt de Xavi Pascual, dominador absolut a les competicions estatals i també campió d’Europa els anys 2011 i 2015.

De la mateixa generació que el seu company de selecció, Nikola Karabatic, el seu paper amb França és la seva millor carta de presentació. Hi va debutar precisament contra Espanya el 2005 a la Supercopa de Nacions. Amb la selecció gala ha guanyat els Jocs Olímpics del 2012, els Mundial de Croàcia 2009 i Qatar 2015, així com l’Europeu d’Àustria 2010 i el de Dinamarca 2014. Sorhaindo es va fer un lloc a la defensa de la selecció al costat de Didier Dinart, com a successor de Bertrand Gille. Avui, ja sense Dinart a la pista, és el baluard defensiu dels gals.

Perfil tècnic

Sorhaindo és un pivot complet i de físic poderós. Els seus 100 kg i 193 cm el defineixen com un jugador fort i corpulent, amb capacitat intimidatòria. Tot i la seva polivalència defensiva, ho pot fer tant de 2 com de 3, també té gol. No té la mobilitat d’altres pivots amb perfil més atacant, però és desequilibrant en l’un contra un.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa ASOBAL 7 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Supercopa d'Espanya 7 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18 - 2018/19
VELUX EHF Champions League 2 2010/11 - 2014/15
Supercopa de Catalunya 8 2010/11 - 2011/12 - 2012/13 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18 - 2018/19
Super Globe 3 2013/14 - 2014/15 - 2017/18
Copa del Rei 5 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Lliga 8 2010/11 - 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or als Jocs Olímpics 1 2012
Plata als Jocs Olímpics 1 2016
Or a l'Europeu 2 2010 - 2014
Bronze a l'Europeu 1 2018
Or al Mundial 4 2009 - 2011 - 2015 - 2017
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa francesa 1 2006/07